LUKA GERLANC / CROPIX
ŠI-ŠI-ŠIBENKA

NA BALDEKINU SE OZBILJNO MISLE 'POTUĆI' ZA VRH Američki centar i iskusni Crnogorac jamče da će se tražiti ulaznica više

Šibenski klub u završnici prijelaznog roka pojačao se američkim centrom Ericom Cobbom i Crnogorcem Vladimirom Dašićem te tako stvorio respektabilnu momčad.
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 22. rujan 2019. 13:50

Kakva luda završnica prijelaznog roka na Baldekinu! Dok su Jurićevi puleni na parketu šibenskog doma košarke odrađivali završne minute u generalki protiv Kaštela, prvo smo čuli da su "narančasti" angažirali američkog centra Erica Cobba. A malo kasnije u eter je lansirana informacija da je redove Šibenke pojačao i Vladimir Dašić.

Naravno da nije trebalo mnogo da se vijesti o pojačanjima rašire. Navijači su izrazili oduševljenje na društvenim mrežama smatrajući da je uprava kluba napravila sjajan posao. Slično je reagirao i trener Miro Jurić, ali uz određene rezerve.

- Ja ću vjerovati tek kad ih vidim na treningu. Dotad ništa, ha-ha - kazao nam je Miro na prvu, a potom nastavio u ozbiljnijem tonu.

- Odlična je to reakcija uprave kluba, ali moram reći da smo bili prinuđeni reagirati na tržištu jer na Pavu Paića vjerojatno ne možemo računati na neko dulje razdoblje. Kada smo definitivno doznali da Paić neće biti spreman, svi smo u klubu zaključili da moramo angažirati novog igrača za tu poziciju. Iskreno, nisam bio za opciju sa strancem, ali znajući da na tržištu više nema slobodnih igrača kakvih nama treba, morali smo posegnuti za strancem. Izbor je pao na Erica Cobba, dečko je mlad, snažan, dobili smo za njega određene preporuke, ali smo i sami pratili njegove partije na internetu. Vjerujem da će nam pomoći na poziciji petice, iako se za Amerikance nikada ništa ne može sto posto tvrditi.

Sibenik, 280419.
Dvorana Baldekin.
Kosarkaska utakmica cetvrtzavrsnice Premijer lige GKK Sibenik - KK Zadar.
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
NIKŠA STIŠANIČEV / CROPIX
Na Baldekinu će i ove sezone biti 'vruće', opet će se tražiti ulaznica više

Crnogorac Dašić prošle je sezone igrao u susjednom rivalu, Zadru, pa oko njega nema nekih nepoznanica.

- Sjajan igrač, odlična osoba, velika karijera i sretan sam što će biti dio naše ekipe. Za njegov potpis doznao sam na poluvremenu susreta s Kaštelima, prišao mi je sportski direktor Vukičević i rekao da je riješen i Dašić. Nisam odmah povjerovao, ali uvjerio me da je to gotova stvar. Super stvar za Šibenku. Njegovo iskustvo, kvalitete - igračke i ljudske, itekako će nam značiti. On može pokriti više pozicija, rekao bih da je pozicija kako ja kažem "tri i pol", nešto između trojke i četvorke, više četvorka. Može ispod koša, može otvoriti reket šutom, za Zadar je prošle sezone odigrao niz odličnih partija. Kvalitetan u obrani, može preuzimati... Ukratko, s Dašićem smo dobili dimenziju više - oduševljen je trener Šibenčana.

S Dašićem i Cobbom njegova momčad poprimila je ozbiljnije konture, no Jurić podsjeća.

- Slažem se, ali šteta da nemamo više vremena za uigravanje. Morat ćemo to raditi u hodu. Osim toga imali smo i imamo i dalje problema s ozljedama nekih igrača: Primorac nije igrao na turniru u Dubravi, Šarić, Nakić, Paić... Nadam se da nas u nastavku treninga i u sezoni neće pratiti pehovi.

Prije Dašića i Cobba Šibenka je dovela iskusnog Jakova Vladovića i Mladena Primorca, a ugovore su produljili Vuko i Mileković. Toni Nakić ostao je vjeran narančastom dresu, iako je postojala opcija s odlaskom, a tu su otprije i Bašić, Šarić, Gulin, pa veliki talenti, redom kadetski reprezentativci braća Ivišić, Klarin, Pleadin. S najnovijim pojačanjima Šibenka je momčad koja će se ozbiljno tući s Cibonom, Zadrom i Splitom za visoke pozicije.

- Ne volim unaprijed govoriti o ambicijama. Sve se može promijeniti u nekoliko kola, ali sigurno je da ćemo biti konkurentni i da ćemo ići utakmicu po utakmicu pa dokle stignemo. Za mene kao trenera najvažnija je prva utakmica. Pripremamo se za Hermes kao da nam dolazi Real Madrid. To nije fraza, jako je važan dobar start.

Sibenik, 210819.
Dvorana Baldekijn
Predstavljanje novog igraca GKK Sibenka Jakova Vladovica
Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX
NIKŠA STIPANIČEV / CROPIX
Iskusni Jakov Vladović trebao bi biti veliko pojačanje za Šibenku

I Jurić za kraj.

- Radujem se početku sezone. Prvenstvo će biti zanimljivo, svi su se pojačali i teško je nešto prognozirati prije starta. Ono što znam jest da ćemo u svaku utakmicu ići sto posto, na glavu. Uz naše vjerne navijače sve ćemo napraviti da budemo pravi i da se svi što više radujemo ove sezone.

Nakon dvije sezone u kojima šibenska momčad nije bila toliko konkurentna najjačim ekipama ove sezone to se ne može reći. Iako je nakon odlaska Doguš Grupe iz kluba i prestanka financiranja turskim novcem postojala bojazan da će klub upasti u turbulentnu zonu, s neizvjesnijom budućnošću, nova uprava kluba uz pomoć grada i prijatelja kluba potrudila se i stvorila pretpostavke da se i ove godine na Baldekinu traži ulaznica više. Osim toga vraćeno je i legendarno ime Šibenka i, kao što reče Vlado Đurović, trener koji je Draženovu Šibenku doveo na tron '83. godine, u Šibeniku je sve moguće.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 23:58