Krunoslav Simon (skroz lijevo) i Luka Žorić (skroz desno).
 Facebook
RASKID UGOVORA

BIVŠI REPREZENTATIVAC NAPRASNO NAPUSTIO KLUB I VRAĆA SE U HRVATSKU Odlazi iz Španjolske poslije samo osam utakmica: 'Ne bih o razlozima'

Piše: HinaObjavljeno: 22. studeni 2016. 18:49

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Luka Žorić (32) dogovorio je u utorak raskid jednogodišnjeg ugovora s Betisom iz Seville nakon osam odigranih prvenstvenih kola te se vraća u Hrvatsku.

- Žorić je zatražio raskid, navevši privatne razloge i želju za povratkom u Hrvatsku. To je njegova želja, trener Žan Tabak nikada nije izrazio nezadovoljstvo njegovim učinkom, on ga je htio ovo ljeto - rekao je Hini klupski glasnogovornik Nacho Delgado.

- Tražimo novog igrača na toj poziciji.

Žorić je ljetos prešao iz zagrebačke Cedevite u španjolskog prvoligaša Betis iz Seville na čijoj klupi je hrvatski trener Žan Tabak. Centar visok 2,11 metara bio je potpisao ugovor na godinu dana. U dosadašnjih osam prvenstvenih kola u prosjeku je zabijao 12,5 koševa te je imao 4,7 skokova. Na parketu je provodio 24 minute po utakmici.

Eduardo Candel Reviejo

- Zadovoljan sam kako sam igrao ovdje. Tabak je odličan trener, ja mu želim puno uspjeha u nastavku sezone, vjerujem da će daleko dogurati - rekao je Žorić za Hinu.

- Dogovorio sam se s klubom oko odlaska te idem za Zagreb. Ne bih htio o razlozima.

Betis Sevilla se nalazi na 11. mjestu među 17 ekipa s omjerom 3-5. Prošlu sezonu je završila na 11. mjestu. Ove sezone cilj joj je ostanak u ligi, a zasad su rezultati iznad borbe za opstanak.

- Hvala Luki Žoriću na poslu kojeg je napravio ovdje te mu želimo da što prije riješi osobne probleme koji su ga potaknuli na odlazak - naveo je klub na svojoj internetskoj stranici.

Eduardo Candel Reviejo

Glasnogovornik kaže da ne zna gdje će Žorić nastaviti karijeru. Lani je sa Cedevitom osvojio naslov prvaka Hrvatske.

- Ove sezone igra dobro - komentirao je jedan hrvatski košarkaš u Španjolskoj.

Žorić je bio peto pojačanje Seville od kada je ljetos došao trener Tabak. U Španjolskoj je igrao i ranije nastupajući od 2011. do 2013. za Málagu, poput Seville klub iz južne pokrajine Andaluzije.

Linker
20. travanj 2024 22:47