Ronald Gorsic / Hanza Media / CROPIX
KOŠARKAŠI OTVARAJU PROTIV FAVORITA

NAJSTARIJI HRVATSKI DEBITANT NA OI 'Bit će nam teško, ali idemo na glavu, pa što Bog da'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 04. kolovoz 2016. 21:19

Kad je Hrvatska u Torinu izborila nastup na Olimpijskim igrama, izbornik Aco Petrović je jednog svog igrača posebno htio istaknuti...

- Bila bi šteta da jedan Kruno Simon nikad ne zaigra na OI.

Srećom, neće se dogoditi. Kruno Simon će zaigrati u Riju i tamo biti najstariji hrvatski debitant. S pune 32 u toj kategoriji je za nekoliko mjeseci “nadmašio” Andreu Ivančević.

- Situacija je puno bolja no što smo očekivali po onome što se već tjednima i mjesecima provlačilo kroz medije - rekao je Simon po dolasku u Rio.

Zagreb, 050915. 
Arena Zagreb, Laniste.
Kosarkaska utakmica C skupine Eurobasketa 2015  izmedju Hrvatske i Slovenije.
Na fotografiji: Bojan Bogdanovic, Krunoslav Simon.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Lagano privikavanje

- Selo je lijepo. Istina, ima nekih nedostataka, ali sve u svemu je mene ugodno iznenadilo.

Kakva je situacija u reprezentaciji?

- Dobri smo. Odmah po dolasku smo odradili prvi trening, lagano se privikavamo na sve, a u petak ćemo prvi put trenirati u dvorani u kojoj igramo.

Iza njih je turnir u Cordobi, gdje je Hrvatska nakon napornog putovanja teško poražena od domaćina Argentine, dojam je popravljen pobjedom protiv Francuske, a posljednjeg dana smo izgubili od Srbije. Kako je Simon vidio te tri utakmice u kojima smo se pripremali za OI?

- Odigrali smo tri dobra poluvremena. Oba protiv Francuske i prvo sa Srbijom. Preostala tri su bila loša. Međutim, to su nam bile prve utakmice nakon 20 dana i po njima ne treba stvarati nekakvu sliku naše forme ili naših mogućnosti na Igrama. Potpuno drukčije će to izgledati kad krene turnir i iako smo autsajderi u skupini, protiv nas nikome neće biti lako. U to sam siguran.

Teško je dati ocjenu i zato jer je Petrović u Argentini rotirao daleko više nego u Torinu, vjerojatno i puno više od onoga što nas očekuje od subote kad u Riju otvaramo sa Španjolcima.

- Rotacija će se sigurno skratiti - uvjeren je Simon.

- Ovo su ipak bile pripremne utakmice i u trebalo je svima dati priliku da uhvate koju minutu. Tu ćemo pak igrati svaka dva dana i bit će dovoljno vremena za oporavak između utakmica. Definitivno možemo očekivati rotaciju kakvu smo imali u Torinu.

Otvarate protiv Španjolske. Što možemo očekivati u toj utakmici, kakvi su Španjolci ove godine?

- Po meni su apsolutni favoriti za medalju. Oni uvijek na pripremama krenu laganu, ni turnire ne otvaraju bajno, muče se na većini utakmica, ali imaju ogromnu kvalitetu i kad počne ono pravo uvijek budu u top-formi. Bit će nam teško, ali bolje da sa Španjolcima igramo prvu utakmicu. Idemo odmah “na glavu” pa što Bog da...


Facebook
Krunoslav Simon (skroz lijevo) i Luka Žorić (skroz desno).

Jedan po jedan

Poštovanje prema aktualnim prvacima Europe definitivno postoji, dojam je da ih Kruno smatra najjačom reprezentacijom naše skupine.

- Da, mislim da su oni i Brazil najjači.

Što ne znači da ih Simon ne želi dobiti. I jedne, i druge. Ali nećete od naših košarkaša dobiti ni riječ o onome što slijedi nakon Španjolske. Utakmica po utakmica. To im je mantra.

Linker
02. svibanj 2024 10:03