B-ball Mix

Košarkašice upisale prvu povijesnu pobjedu na OI, Lelas i društvo razbile Angolu

AUTOR:
 • Jelena Kolar

 • OBJAVLJENO:
 • 03.08.2012. u 09:49

 • Hrvatske košarkašice su u četvrtoj odigranoj utakmici na Olimpijskim igrama u Londonu došle do premijerne pobjede. Sa 75-56 je Hrvatska bila bolja od Angole...

  Bio je to dvoboj dvije ekipe koje su do međusobnog sraza izgubile sve utakmice. Ovih 40 minuta je pokazalo da je Hrvatska, pak, daleko ispred najbolje afričke momčad, pa u niti jednom trenutku nije bilo rezultatske neizvjesnosti u ovom ogledu.

  Angolke su se donekle još držale tijekom prvih 20 minuta. Prva je četvrtina završila sa 24-18 za Hrvatsku, dok su izabranice Stipe Bralića na odmor otišle sa 41-32.

  U trećoj dionici je Hrvatska prelomila utakmica, otišla na 20 poena prednosti i priča je time završila, pa se do kraja igralo potpuno neobavezno, ali i prilično loše, na obje strane.

  Sa 23 poena i šest skokova najbolje je danas od Hrvatica bila Ana Lelas, dok je Sandra Mandir dodala 18 poena, uz po pet skokova i asistencija. Dodajmo da je 10 poena i osam skokova imala još Marija Vrsaljko.

  Sa 15 poena je najbolji strijelac Angole bila Luisa Tomas.

  Hrvatska i dalje ima šansu da ugrabi četvrto mjesto, makar su šanse male. Prvo Kina danas u nastavku dana treba pobijediti Tursku, a u nedjelju mora Hrvatska svladati Tursku s tolikom razlikom da u krugu s Češkom i Turskom (svi s omjerom 2-3) bude bolja barem od jedne od te dvije ekipe.

  Ogled s Turskom se igra 5. kolovoza u 21 sat.

  OI, košarkašice, 4. kolo skupine A:

  Hrvatska - Angola 75-56

  Kina - Turska (kasnije)

  SAD - Češka (kasnije)

  Redoslijed: 1. SAD 3-0 (-1), 2. Kina 3-0 (-1), 3. Turska 2-1 (-1), 4. Češka 1-2 (-1), 5. Hrvatska 1-3, 6. Angola 0-4.