Zemunik, Zadar, 210719.
NBA legenda Shaquille O Neal je oko 17h privatnim avionom sa pratnjom od sedmero ljudi sletio u zracnu luku Zadar odakle nastavlja prema Zrcu gdje ce navodno gostovati kao DJ.
Na fotografiji: Shaquille O´Neal u zracnoj luci Zadar.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

NBA LEGENDA

NAJVEĆI DJ SVIJETA NASTUPA NA NAJLUĐOJ PLAŽI NA JADRANU Doznali smo kako Shaquille O'Neal krati vrijeme: Nije tražio previše, htio je samo jednu stvar

AUTOR:
  • Jutarnji list,
  • Matko Breber

 • OBJAVLJENO:
 • 22.07.2019. u 17:42

 • Na plaži Zrće se ovih dana govori samo o jednom čovjeku – najvećem DJ-u na svijetu. Nije najplaćeniji niti je najcjenjeniji umjetnik, nego doslovno najveći DJ sa 2.16 metara visine, skoro 150 kilograma i brojem cipela daleko većima od 55. Prošle su godine u jednom klubu u Atlantic Cityju radi njegovog gostovanja morali povećati DJ kabinu za nešto više od pola metra.

  Radi se, dakako, o NBA legendi Shaquilleu O'Nealu, inače već niz desetljeća glazbenom entuzijastu, koji će večeras odraditi svoj premijerni hrvatski nastup u Noi, u sklopu Pow Wow festivala.

  Neponovljivi O'Neal je još jučer privatnim zrakoplovom sletio u Zračnu luku Zadar, gdje je rado dijelio autograme i strpljivo se fotografirao s obožavateljima.

  - Stigao je privatnim jetom, u kojem je s njime bilo još sedam ljudi. Sinoć je odmah došao u klub, gdje je slušao Gigija D'Agostina, koji je također nastupio u slopu Pow Wowa - kažu nam iz Noe, koja je redovito u samom vrhu DJ Magove top liste sto najboljih klubova u svijetu.

  Nije imao nikakve posebne zahtjeve što se tiče smještaja niti hrane, no jednu je stvar ipak poželio.

  - Zamolio je da njegov nastup ima slične vizualne efekte kao Gigijev. Oduševio se time kako je klub izgledao - pričaju na, dodajući da je košarkaš "jako kul, zabavan i pristupačan".

  Danas ujutro po Novalji se Shaq vozao unajmljenim skuterom, a poslijepodne prije nastupa koristio je za obilazak obližnjih otoka.

  - A na Pagu se navodno nastavilo i snimanje dokumentarca "Shaq Life" - otkrili su nam o prije nekoliko mjeseci pokrenutom projektu, koji prati svakodnevicu NBA-jeve zvijezde.

  Među ostalim, u serijalu će biti sekvence s njegovih gaža po Las Vegasu, sa snimanja reklama i drugih filmova, s dodjele NBA-jevih nagrada, te scene iza kulisa voženja njegovog "Big Chicken" restorana, kao i privatnog života.

  Inače, Shaquilleovi su omiljeni žanrovi trap, hip-hop i dubstep. Ne voli kad ga se naziva celebrity DJ-em jer, je, kaže, u glazbi još od 1986. godine, a hvali se da je prvi album “Shaq Diesel”, na kojem je repao, izdao 1993., te da je došao do platinaste naklade. Urbane legende kažu da se Shaq zaljubio u stvaranje melodija u dobi od 14 godina, kada je prvi puta uživo čuo Public Enemy.

  Kosio je susjedima travu, šetao pse i štedio na sve strane samo da bi skupio 200 dolara za prvi komad opreme, koji je otkupio u zalagaonici. Kasnije je to ulaganje pretvorio u biznis, pa tijekom srednje škole zarađivao džeparac po gažama. Onda se zaljubio u rap pa ostavio DJ pult, a intenzivnije mu se vratio relativno nedavno.

  Iz drugih medija