Mark D. Smith-USA TODAY Sports / USA Today Sports
POVRATAK LEGENDE

NAJVEĆE OVOLJETNO POJAČANJE SAN ANTONIO SPURSA Gregg Popovich za pomoćnika angažirao 'sina' Duncana: 'Prigodno je da mi vrati uslugu'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 24. srpanj 2019. 17:35

Nakon što se Ettore Messina iz San Antonija vratio u Europu i preuzeo CSKA, a Ime Udoka postao prvi asistent Brettu Brownu u Philadelphiji, Gregg Popovich ostao je bez dva dugogodišnja pomoćnika, koja je zamijenio promocijom dosadašnjeg videokoordinatora Willa Hardyja i angažmanom - Tima Duncana.

- Prigodno je da mi, nakon što sam 19 godina bio lojalan pomoćnik Timu Duncanu, sad on vrati uslugu - prokomentirao je Pop veliko pojačanje u svom stožeru.

Duncan je do umirovljenja 2016. godine pod Popovichem odradio 19 sezona u dresu Spursa, osvojio pet naslova prvaka, a njih dvojica zajedno su ostvarila 1001 pobjedu u NBA ligi.

Tijekom briljantne suradnje Popovich je vrlo često Duncana nazivao svojim sinom, a prilikom umirovljenja dresa s brojem 21 izjavio je da su njih dvojica “srodne duše više u životu nego u košarci”. Tri godine nakon zaključenja jedne od najvećih igračkih karijera u povijesti košarke legendarni Timmy vraća se u NBA ligu kao pomoćni trener, ali u San Antoniju se neće puno toga promijeniti jer je i do sada vrlo često znao biti uz momčad na treninzima.

Tim Duncan čovjek je s najviše utakmica, poena, skokova i blokada u povijesti Spursa.

Linker
02. svibanj 2024 06:55