Nikki Boertman / Reuters
MELO NA MUKAMA

JAVIO SE NAJPOZNATIJI SVJETSKI KOŠARKAŠ BEZ KLUBA 'Postoji 30 NBA momčadi. Je li moguće da za mene baš nigdje nema mjesta?'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. kolovoz 2019. 13:45

Javio se napokon i Carmelo Anthony (35), najpoznatiji svjetski košarkaš koji u ovom trenutku nema klub. A velika mu je želja da dobije još jednu šansu u NBA. Priznao je to jedan od najboljih NBA strijelaca u ovom tisućljeću gostujući u TV emisiji kod Stephena A. Smitha.

- Zaslužujem tu šansu.

Nije rekao tko bi mu je trebao pružiti. Nažalost, u ovom trenutku ne postoji puno klubova koji bi ga htjeli dovesti, što je doista čudno, jer puno je onih koji pretendiraju igrati play-off, a Carmelo Anthony još je uvijek igrač koji može odigrati ozbiljne igračke role.

Nikome nisam radio probleme

- Bio sam jako iznenađen kada su mi ljudi iz Houstona rekli da me više ne žele. Isprva su me jako htjeli, govorili da sam igrač kakvog trebaju. Pokušavali su me dovesti tri, ili četiri godine. I doista sam bio sretan kad su me napokon doveli. Uredno sam bio na svakom treningu, nikome nisam pravio baš nikakav problem, a onda je došla deseta utakmica u sezoni i oni su me otpustili. Nije mi se svidjelo kako su to napravili. Bio sam u San Antoniju, u svojoj sobi i spremao se za utakmicu. Došao mi je generalni menadžer Daryl Morey, ja sam očekivao razgovor da vidimo što mi je sa statusom i kako da to poboljšamo, a on mi dao otkaz.

Bila mu je to i zadnja utakmica u sezoni, od tada više nije izašao na NBA parket. Doduše, stvari nisu dobro izgledale ni dok je bio igrač Oklahome.

LONDON, ENGLAND - AUGUST 12:  Carmelo Anthony #15 of the United States and team mates celebrate in the Men's Basketball gold medal game between the United States and Spain on Day 16 of the London 2012 Olympics Games at North Greenwich Arena on August 12, 2012 in London, England.  (Photo by Christian Petersen/Getty Images)
Christian Petersen/Getty Images

- Nisam imao problema prihvatiti da budem tek četvrta opcija u Oklahomi, iza Westbrooka, Georgea i Adamsa. Bio sam spreman raditi što god treba da bih pomogao ekipi...

Pričao je Anthony malo i o prošlosti. Voditelj Smith ga je podsjetio da je on trebao biti dio orginalnog trojca u Miamiju.

- Tako je, trebali smo to biti James, Wade i ja. No, imao sam petogodišnji ugovor s Denverom. Znate, nikada nisam imao podršku kao što su imali James i Wade. U mojim momčadima uvijek sam bio samo ja...

Na lošem glasu

Na koncu se samo zapitao.

- Postoji 30 NBA momčadi. Je li moguće da za mene baš nigdje nema mjesta?

Vidjet ćemo... Doduše, nije Carmelo Anthony zaboravio igrati košarku preko noći. Samo, kada dođeš na loš glas kao igrač koji isključivo misli na sebe, a ne na momčad, onda se javljaju problemi. Carmelo je gostujući kod Smitha rekao baš suprotno, da je timski igrač i da će se podrediti koliko god treba, a vidjet ćemo koliko je i menadžere klubova u NBA ligi uvjerio u to.

A još jednu šansu je zaslužio. Ipak je on Carmelo Anthony...

Linker
24. travanj 2024 09:30