Nikki Boertman / Reuters
SVJETSKO PRVENSTVO

NAJTROFEJNIJI AMERIČKI IGRAČ U POVIJESTI NAIŠAO NA ZID 'Njegov dolazak značio bi odustajanje od puta na kojemu smo danas'

Melo je želio na SP, ali je dobio odbijenicu od Colangela.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 10. kolovoz 2019. 13:10

Nakon čitave serije otkaza najboljih igrača današnjice reprezentaciji SAD-a uoči početka priprema za SP, na adresu USA Basketballa javio se Carmelo Anthony, najtrofejniji američki igrač u povijesti, čovjek koji ima tri osvojena olimpijska zlata, jednu broncu, pa broncu sa SP-a i zlato s prvenstva Amerika.

I čovjek koji već drugu sezonu uzastopno nema momčad u NBA ligi jer su svi skeptični što Melo donosi u svlačionicu u koju uđe. Što se tiče njegovih igara za SAD, tu je uvijek sve bilo besprijekorno. I Melo je poslao molbu za uvrštavanje u reprezentaciju. Međutim, Jerry Colangelo, direktor reprezentacije, taj je zahtjev odbio.

- Volim Mela i njegov je doprinos reprezentaciji bio velik, on je sjajan igrač za međunarodna natjecanja. Međutim, s obzirom na ono što želimo raditi s ovom reprezentacijom i s obzirom na to gdje smo danas, njegov dolazak značio bi odustajanje od tog puta. Razumljivo mi je da je poslao zahtjev jer želi repozicionirati svoju karijeru, i mislim da bi trebao biti u NBA - zaključio je Colangelo.

Serije uvreda koje na društvenim mrežama prate Anthonyjev pokušaj pronalaska NBA kluba naprosto su degutantne, i sve je više NBA zvijezda koje mu daju podršku i koje govore da Melo zaslužuje biti NBA igrač. Uostalom, zar je baš svih 450 igrača, koliko će prodefilirati NBA ligom sljedeće sezone, bolje od Carmela Anthonyja?

Linker
26. travanj 2024 19:46