REUTERS
AKROPOLIS KUP

KANDIDATI ZA SVJETSKE MEDALJU U PROBLEMIMA Srbima otpao i Milosavljević, Grci strahuju za Sloukasa

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 18. kolovoz 2019. 11:59

Prvog dana Akropolis kupa, najjačeg turnira koji se igra uoči SP-a, puno zanimljivije priče od uvodne dvije utakmice bile su ozljede važnih igrača dva pretendenta na medalje u Kini, Srbije i Grčke.

Srbija je lakoćom, sa 87:72 svladala Turke, koji su bez pravog centra, i bez neke naročite igre, ostali nemoćni pred moći reprezentacije Saše Đorđevića. Nikola Jokić ubacio je 18 poena i skupio 11 skokova, Bogdan Bogdanović isporučio je 17 poena, a Stefan Birčević iskoristio je svoju minutažu za 13 poena.

Srbi u Ateni s 11 igrača

No, problemi Srbije su se nastavili jer se ozlijedio prvi defenzivni specijalac ove momčadi, Dragan Milosavljević, čovjek koji je Đorđeviću startao ili u petorci, ili završavao sve dosadašnje pokuse. Naime, Milosavljević je ozlijedio ligamente koljena, propušta SP, a njegova Unicaja već je objavila kako je moguće da srpski igrač propusti i cijelu iduću sezonu.

Kako se još ranije ozlijedio Miloš Teodosić, a Vladimir Lučić je ostao u Beogradu zbog udarca u mišić, Đorđević sada na raspolaganju u Ateni ima samo 11 igrača. Ako je Lučić 12., onda je to momčad za Kinu, u kojoj ima četiri centra (Jokić, Marjanović, Milutinov i Raduljica) te dvije četvorke (Bjelica i Birčević), iako na “četiri” mogu i Simonović i Lučić, ako se potonji oporavi. Za sada još nema naznaka da će Đorđević u Kinu, a Srbi putuju tamo 20. kolovoza, voditi neko novo ime.

Za Turke je Furkan Korkmaz ubacio 16 poena, Ersan Ilyasova 13, a Cedi Osman 12 poena.

Još slabiji dojam od Turaka, ostavili su Talijani. Njih su Grci “pomeli” sa 83:63, a reprezentacija Italije djeluje slabije od one koja s Hrvatskom igrala kvalifikacije za EP. Naime, otpao je Melli, a još uvijek se čeka priključak Gallinarija i Datomea, koji su u Ateni zajedno s reprezentacijom, ali još nisu spremni za igru.

Grčka šutnja

S druge strane, Giannis Antetokounmpu je trebalo samo 19 minuta igre za 18 poena i osam skokova, on djeluje doista impresivno. Printezis je dodao 12, Larentzakis 12, dok je Bourousis postigao osam poena, no Talijanima, kojima centar ima dva metra (Biligha), Bourousis je odnio čak 17 skokova.

Marco Belinelli je trice šutirao 0-8 i ubacio 13 poena, Daniel Hackett je dodao 12.

Inače, priča ove utakmice bila je još jedna ozljeda, ona Kostasa Sloukasa, koji se požalio na bol u mišiću, pa je morao s parketa. Grci se još ne izjašnjavaju o težini Sloukasove ozljede.

Linker
26. travanj 2024 13:02