Profimedia, Abaca
STOJKO VRANKOVIĆ NAJAVIO

I LUKA DONČIĆ BI MOGAO DOĆI U SPLIT 'Postoji ideja da odigramo dvije utakmice sa Slovenijom, jedna bi bila u Ljubljani, a druga u Splitu...'

STOJKO VRANKOVIĆ Predsjednik HKS-a nakon ždrijeba olimpijskih kvalifikacija
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. studeni 2019. 16:11

Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, imao je na ždrijebu olimpijskih kvalifikacija i službenu dužnost. Naime, uoči muškog dijela ždrijeba, bio je održan i ždrijeb ženskih kvalifikacija za Igre, a tu je sreću donosio upravo Stojko Vranković.

Naravno, osim te protokolarne dužnosti, Vrankovića je puno više zanimala ono što se dogodilo nešto kasnije, kad je kuglice u ždrijebu izvlačio predsjednik španjolskog saveza Jorge Garbajosa.

- Skupina je takva kakva jest, ali u životu ništa nije lako. Samim time što smo dobili priliku da igramo ovaj turnir i samim time što ćemo organizirati jedan od četiri turnira u Splitu, imamo priliku.

Nije želio previše o protivnicima, niti o Rusima koji su nas pregazili 2017. godine u osmini finala Eurobasketa, kad nas je vodio Aco Petrović, koji će, sada, pak, dovesti Brazil u Hrvatsku.

- Nema na tom turniru lake utakmice, a u to smo se uvjerili i za vrijeme torinskih kvalifikacija 2016. godine.

Tada je, nemojte to zaboraviti, Stojko, koji još nije bio predsjednik Saveza, nego predsjednik Stručnog savjeta, sjedio i na klupi reprezentacije, uz izbornika Petrovića.

- Sjećam se kako smo se mučili s Tunisom, kako smo u uvodnoj skupini izgubili od Talijana, pa onda sredili Grke i na kraju Talijane u finalu. Ovisi puno toga u kakvom ćemo sastavu biti u Splitu, koliko ćemo biti spremni.

Za vrijeme ždrijeba, Vranković je obavio niz zanimljivih razgovora, neki od njih bili su i o pokusu uoči kvalifikacija u Splitu.

- Pričao sam o tome s predsjednikom slovenskog Saveza Matejom Erjavcem. Postoji ideja da odigramo dvije utakmice sa Slovenijom, jedna bi bila u Ljubljani, a druga u Splitu, s obzirom na to da će Spaladium Arena već u to vrijeme biti spremna.

Što bi značilo da će u Split doći i - Luka Dončić. Jedan od najboljih na svijetu, a teško se sjetiti kada je netko u takvom statusu bio gost Hrvatske.

No, Vranković zna prioritete, a oni su ovom trenutku početak kvalifikacija za Eurobasket 2021.

- Sada se moramo fokusirati prema veljači i početku kvalifikacija za Eurobasket, kao i pripremama svih potrebnih aktivnosti koje su nužne za organizatori olimpijske kvalifikacije u Splitu - zaključio je Stojko Vranković.

Linker
26. travanj 2024 12:01