ISTANBUL, TURKEY - SEPTEMBER 12: Luka Doncic (77) of Slovenia celebrates after the FIBA Eurobasket 2017 quarter final basketball match between Slovenia and Latvia at the Sinan Erdem Sport Arena in Istanbul on September 12, 2017. Salih Zeki Fazlioglu / Anadolu Agency, Image: 349182705, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca
Profimedia, Abaca

STOJKO VRANKOVIĆ NAJAVIO

I LUKA DONČIĆ BI MOGAO DOĆI U SPLIT 'Postoji ideja da odigramo dvije utakmice sa Slovenijom, jedna bi bila u Ljubljani, a druga u Splitu...'

AUTOR:
  • Tvrtko Puljić

 • OBJAVLJENO:
 • 29.11.2019. u 15:11

 • STOJKO VRANKOVIĆ Predsjednik HKS-a nakon ždrijeba olimpijskih kvalifikacija

  Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, imao je na ždrijebu olimpijskih kvalifikacija i službenu dužnost. Naime, uoči muškog dijela ždrijeba, bio je održan i ždrijeb ženskih kvalifikacija za Igre, a tu je sreću donosio upravo Stojko Vranković.

  Naravno, osim te protokolarne dužnosti, Vrankovića je puno više zanimala ono što se dogodilo nešto kasnije, kad je kuglice u ždrijebu izvlačio predsjednik španjolskog saveza Jorge Garbajosa.

  - Skupina je takva kakva jest, ali u životu ništa nije lako. Samim time što smo dobili priliku da igramo ovaj turnir i samim time što ćemo organizirati jedan od četiri turnira u Splitu, imamo priliku.

  Nije želio previše o protivnicima, niti o Rusima koji su nas pregazili 2017. godine u osmini finala Eurobasketa, kad nas je vodio Aco Petrović, koji će, sada, pak, dovesti Brazil u Hrvatsku.

  - Nema na tom turniru lake utakmice, a u to smo se uvjerili i za vrijeme torinskih kvalifikacija 2016. godine.

  Tada je, nemojte to zaboraviti, Stojko, koji još nije bio predsjednik Saveza, nego predsjednik Stručnog savjeta, sjedio i na klupi reprezentacije, uz izbornika Petrovića.

  - Sjećam se kako smo se mučili s Tunisom, kako smo u uvodnoj skupini izgubili od Talijana, pa onda sredili Grke i na kraju Talijane u finalu. Ovisi puno toga u kakvom ćemo sastavu biti u Splitu, koliko ćemo biti spremni.

  Za vrijeme ždrijeba, Vranković je obavio niz zanimljivih razgovora, neki od njih bili su i o pokusu uoči kvalifikacija u Splitu.

  - Pričao sam o tome s predsjednikom slovenskog Saveza Matejom Erjavcem. Postoji ideja da odigramo dvije utakmice sa Slovenijom, jedna bi bila u Ljubljani, a druga u Splitu, s obzirom na to da će Spaladium Arena već u to vrijeme biti spremna.

  Što bi značilo da će u Split doći i - Luka Dončić. Jedan od najboljih na svijetu, a teško se sjetiti kada je netko u takvom statusu bio gost Hrvatske.

  No, Vranković zna prioritete, a oni su ovom trenutku početak kvalifikacija za Eurobasket 2021.

  - Sada se moramo fokusirati prema veljači i početku kvalifikacija za Eurobasket, kao i pripremama svih potrebnih aktivnosti koje su nužne za organizatori olimpijske kvalifikacije u Splitu - zaključio je Stojko Vranković.

  Iz drugih medija