Bojan Bogdanović
 REUTERS/Jim Young
BRZA REAKCIJA VELIKANA

BOGDANOVIĆ POTPISAO NAJVEĆI UGOVOR U POVIJESTI HRVATSKOG SPORTA, ALI NISU SVI ODUŠEVLJENI Transfer najskupljeg Hrvata razočarao košarkašku legendu

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 01. srpanj 2019. 12:59

Svi su znali da će Bojan Bogdanović ovo ljeto potpisati najveći ugovor u povijesti hrvatskog sporta, a pitanja su bila gdje i koliko.

Odgovori: Utah, 73 milijuna dolara za četiri godine! Vijest je prvi donio - tko drugi - Adrian Wojnarowski, a do dogovora s Jazzerima stiglo je nepunih pola sata po isteku moratorija na pregovore sa slobodnim igračima. Indiana je tako ostala bez igrača čiji je ostanak, po generalnom manageru Kevinu Pritchardu, bio prioritet, a Jazzeri su dobili čovjeka koji će s Joeom Inglesom puniti krilne pozicije i nadopunjavati se s fantastičnim bekovskim tandemom Mike Conley - Donovan Mitchell, dok će reket zatvarati Rudy Gobert, dvostruki uzastopni najbolji obrambeni igrač lige.

Nov 19, 2018; Indianapolis, IN, USA; Indiana Pacers forward Bojan Bogdanovic (44) shoots the ball in the first quarter against the Utah Jazz at Bankers Life Fieldhouse. Mandatory Credit: Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports - 11699722
Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports / Reuters

Bojan Bogdanović će najesen u svojoj šestoj NBA sezoni zaigrati za četvrti klub, nakon Brooklyna, Washingtona i Indiane odlazi među Jazzere koji će biti ozbiljni kandidati za velike stvari na Zapadu nakon što je postalo jasno da Warriorsi više neće biti ono što su bili, Rocketsi imaju problema s “kemijom”, a Lakersi su još uvijek nepoznanica...

Nakon najbolje sezone u karijeri tijekom koje je ubacivao 18 poena po utakmici, a u izostanku ozlijeđenog Victora Oladipa, najboljeg igrača Pacersa, kroz posljednje 34 utakmice zabijao prosječno 20,7 poena, stigao je očekivani ugovor karijere. Prosječno nešto ispod 20 milijuna dolara godišnje, ali tek kad 6. lipnja potpiše ugovor saznat ćemo kako je tih 78 milijuna raspoređeno do ljeta 2023.

Miller razočaran transferom Bogdanovića

Nedugo nakon što se proširila vijest o odlasku Bogdanovića iz Indiane, svoj je komentar i razočaranje javno iznio i legendarni Reggie Miller, ikona Pacersa.

"Kada se ozlijedio Victor Oladipo, Pacersi su postali Bojanova momčad. On je igrao fantastično. Bio je sjajan, odlično je pogađao trice i postao je čovjek odluke. Njegov odlazak je veliki gubitak za Indianu", izjavio je Miller za NBA TV.

Linker
25. travanj 2024 23:55