Brad Penner-USA TODAY Sports
POTVRĐENO

LUKA ŠAMANIĆ PRIJE LJETNE LIGE POTPISAO ZA SAN ANTONIO SPURSE Hrvatska i službeno dobila sedmog NBA igrača

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 02. srpanj 2019. 01:24

Prije no što će zaigrati na Ljetnoj ligi za San Antonio, Luka Šamanić (19) potpisom ugovora je i službeno postao igrač Spursa. Šamanić je kao 19. pick na draftu potpisao fiksno na dvije godine za 2,2 i 2,4 milijuna dolara, uz klupsku opciju za treću i četvrtu sezonu, čija bi aktivacija vrijedila dodatnih 3,9 milijuna.

- U San Antoniju je sve kako sam očekivao. Treninzi su čvrsti, jako se radi, ozračje je obiteljsko - rekao je Luka novinarima koje je zanimalo kako će i kada ojačati.

- Najlakše je dobiti na težini, ali puno je važnije u tom procesu ne izgubiti na brzinu. Treba biti pametan, a u ovoj ligi ionako ima sjajnih igrača koji nisu pretjerano snažni. Takav je, na primjer, Kevin Durant s kojim se ne želim uspoređivati, ali činjenica je i bez previše snage igra prilično dobro. Uostalom, puno toga je i u glavi.

Screenshot YouTube

Mladi Zagrepčanin djeluje vrlo opušteno...

- Mislim da je stil igre kakav gaje Spursi u NBA ligi najbliži onome što se igra u Europi pa mi je s te strane prilagodba lakša - zaključio je Luka Šamanić.

Hrvatska je tako u ponedjeljak i službeno dobila sedmog NBA igrača, s tima da treba naglasiti kako dvojica od njih - Ivica Zubac i Dragan Bender - još nemaju ugovore za sljedeću sezonu.

Linker
07. svibanj 2024 06:12