USA TODAY Sports
ZNA NJEGOVU VRIJEDNOST

'REKAO SAM PACERSIMA - UZMITE BOGEYJA' NBA as sipao hvalospjeve za hrvatskog kapetana: 'Jedan je od najboljih igrača s kojima sam igrao'

THADDEUS YOUNG Čovjek koji je od pet sezona u NBA ligi Bojana Bogdanović, s našim asom odigrao njih četiri
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 13. srpanj 2019. 00:46

Od pet sezona koje je proveo u NBA ligi, Bojan Bogdanović je u njih četiri igrao s Thaddeusom Youngom. Što znači da ovaj krilni centar, koji je zatekao Bojana u Netsima, pa su se razdvojili kad je Bogdanović otišao u Washington, da bi se opet spojili u Pacersima, najbolje zna, iz prve ruke, kako se odvojila NBA karijera našeg asa.

Thadd Young je, kao i Bogdanović, ovoga ljeta napustio Pacerse, u kojima je bio i kapetan. Potpisao je na tri godine za Bullse za 44 milijuna dolara, a u Las Vegas je stigao, kao mnogi NBA igrači. I gledao je kako momčad Bullsa u Ljetnoj ligi igri. Nije imao niti malo problema stati i reći nam pokoju o Bogdanoviću.

- O Bogey, moj dečko...

Raširio je Thad osmijeh.

- Govorimo o jednom od najvećih natjecatelja, jednom od najboljih igrača s kojima sam igrao. Naravno, i jednom od najboljih šutera s kojima sam igrao. On je spreman isporučiti baš sve večeri i riječ je o igraču koji je vrlo čvrst. I mogu samo reći da mi je bio užitak dijeliti s njim svlačionicu.

Apr 7, 2019; Indianapolis, IN, USA; Indiana Pacers forward Thaddeus Young (21) thanks fans before a game against the Brooklyn Nets at Bankers Life Fieldhouse. Mandatory Credit: Brian Spurlock-USA TODAY Sports - 12494563
Brian Spurlock-USA TODAY Sports / Reuters
Thaddeus Young

Sada je Bojan Bogdanović u Utah Jazzu, što misli čovjek koji je četiri od pet Bojanovih sezona proveo s njim, kako će se naš reprezentativac snaći u Salt Lake Cityju?

- Mislim da će on biti tamo jako dobar. Jazz je odlična momčad, a dodajući Bojana, dobit će i vanjski šut. Ali, ne samo to, Bogey im može donijeti mnogo toga. I bit će svakako s njim puno moćniji.

S obzirom na to iskustvo igranja s Bogdanovićem, kako bi Young opisao njegov napredak kroz sezone?

- Pa, ja sam sve vidio još u Netsima. I kad sam bio u Pacersima, kazao sam im, “trebali bi uzeti Bogeyja”. Znao sam što sve može, znao sam koliko će nam pomoći i on je, na koncu, to i pokazao u posljednje dvije sezone.

Kada se ove dvije karijere završe, očito, Thadd Young i Bojan Bogdanović bit će ljudi koji su dosta prošli zajedno. Sada će se, doduše razdvojiti, ali NBA je to, tko zna, možda odigraju još koju zajedno...

Linker
26. travanj 2024 10:35