Bojan Bogdanović
 Steve Mitchell / USA TODAY Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: BRILJANTNI BOGDANOVIĆ VODIO PACERSE DO POBJEDE 'Babo' odigrao utakmicu sezone i zabio ključne poene za Indianu!

Piše: HinaObjavljeno: 06. ožujak 2018. 08:52

Samo dan nakon što su pobijedili Washington Wizardse u važnoj borbi za pozicije prije početka playoffa, Indiana Pacersi svladali su i Milwaukee Buckse, koji s Miamijem drže zadnje dvije pozicije koje jamče ulazak u doigravanje na Istoku.

Najzaslužniji za tijesnu, 92-89 pobjedu na domaćem terenu bio je Bojan Bogdanović čija se odlična forma proteže još od početka veljače. Hrvatski reprezentativac je za 35 minuta na parketu bio najbolji strijelac Pacersa s 29 poena, uz odličan šut od 9/13 iz igre, od čega je pogodio 5 trica iz 7 pokušaja i realizirao 6 od 8 slobodnih bacanja. Mostarac je k tome dodao i 4 skoka, 3 asistencije i 2 ukradene lopte, a valja spomenuti i da je nekoliko sekundi prije kraja utakmice uhvatio ključnu loptu nakon podbacivanja i potom zabio slobodna bacanja koja su osigurala pobjedu Indiane. Giannis Antetokounmpo je s druge strane opalio tricu za potencijalni produžetak, ali se lopta zaustavila na obruču.

Novinari Associated Pressa podsjetili su da je Bogdanović "vruć" otkako je 29. siječnja ostao bez poena u utakmici protiv Charlotte Hornetsa nakon čega mu je trener Nate McMillan dao par dana da razbistri glavu.

- Nakon te utakmice bio sam zaista ljut i rekao sam si da moram biti agresivniji - rekao je Bojan nakon utakmice.

Da je učinak očito bio postignut, pokazuje i statistika. Ne računajući utakmicu protiv Bucksa, 'Babo' je u 12 nastupa nakon utakmice s Hornetsima prosječno ubacivao 18.8 poena uz vrhunski šut od 52,5 % iz igre i 46,9% za tri poena, čemu je dodao i 4.1 skok, 1.7 asistencija i 1 ukradenu loptu po utakmici. Da mu je samopouzdanje na visokoj razini, potvrdio je i komentarom na ključni skok i slobodna bacanja kojima je osigurao pobjedu svojem klubu.

- Htio sam izgurati Bledsoea na skoku. Na crti slobodnih bacanja bio sam zaista, ali zaista fokusiran i znao sam da ću pogoditi oba bacanja.

Osim Bojana, još su četiri igrača Pacersa zabila dvoznamenkasti broj poena, a najviše Victor Oladipo koji je završio utakmicu s 14 poena i po 5 skokova i dodavanja. Kod Bucksa je Eric Bledsoe zabio 26 poena, dok je Antetokounmpo ubacio 18 uz 12 skokova.

Ante Žižić je dobio 16 minuta u pobjedi Cleveland Cavaliersa nad Detroit Pistonsima od 112-90. U tom je vremenu Žižić upisao šest koševa uz stopostotni šut (šut iz igre 3/3), dvije asistencije, šest skokova, jednu ukradenu loptu i jednu blokadu. Cavse je predvodio LeBron James s 31 poenom, sedam skokova i isto toliko asistencija, a Larry Nance Jr. je ubacio 22 koša uz 15 skokova. U redovima Pistonsa, kojima je ovo deveti poraz u gostima, najbolji je bio Blake Griffin s 25 poena.

Orlando Magic poražen je u gostima kod Utah Jazza. Jazz je slavio s 94-80, a Orlando (20-44) mu se najviše približio na sedam koševa. Mario Hezonja je odigrao 20 minuta i zabio je deset poena (šut iz igre 3/9, trice 2/6) te upisao tri skoka i dvije ukradene lopte. Najbolji strijelac Magica bio je Nikola Vučević s 15 koševa, dok je Utah predvodio Rudy Gobert s 21 poenom.

Poraz su upisali i Phoenix Suns Dragana Bendera, od kojih su sa 125-103 bolji bili igrači Miami Heata. Bender je u 30 minuta zabio šest koševa (šut iz igre 2/4, trice 2/3) i dodao isto toliko asistencija i dva skoka. Najbolji strijelac Phoenixa bio je Devin Booker s 31 poenom, a pobjedničku momčad predvodio je Hassan Whiteside s 24 poena.

Los Angeles Lakerse su sa 108-103 svladali Portland Trail Blazersi, a Ivica Zubac je u 16 minuta na terenu zabio sedam koševa (šut iz igre 2/3) i tome pridodao četiri skoka.

REZULTATI:

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 112-90

(Ante Žižić je odigrao 16 minuta za Cleveland, zabio je šest koševa i upisao šest skokova, dvije asistencije, jednu ukradenu loptu i jedan blok)

Indiana Pacers - Miwaukee Bucks 92-89

(Bojan Bogdanović je odigrao 35 minuta za Indianu, zabio je 29 koševa i upisao četiri skoka, tri asistencije te dvije ukradene lopte)

Miami Heat - Phoenix Suns 125-103

(Dragan Bender je odigrao 30 minuta za Phoenix, zabio je šest koševa i upisao dva skoka i šest asistencija)

Chicago Bulls - Boston Celtics 89-105

San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 100-98

Utah Jazz - Orlando Magic 94-80

(Mario Hezonja je odigrao 20 minuta za Orlando, zabio je 10 koševa, i upisao tri skoka i dvije ukradene lopte)

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 103-108

(Ivica Zubac je odigrao 16 minuta za LA Lakerse, zabio je sedam koševa i upisao četiri skoka)

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 23:41