Patrick Gorski-USA TODAY Sports
USA TODAY Sports

SREĆA IM JE BILA NAKLONJENA

VIDEO: NEW ORLEANS PELICANSI IMAJU PRAVO PRVOG IZBORA NA DRAFTU Pogledajte kako je prošla NBA 'lutrija': Ziona dobila momčad s gotovo najmanje šansi

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 15.05.2019. u 09:54

 • Momčad New Orleans Pelicans osigurala si je zahvaljujući lutriji pravo prvog izbora na ovogodišnjem draftu NBA pa tako i mogućnost da izabere Ziona Williamsona kojeg mnogi vide kao sljedeću novu zvijezdu sjevernoameričke košarkaške lige.

  Draft će se održati 20. lipnja u New Yorku, a Pelicansi nisu bili među favoritima na lutriji, bili su na sedmom mjestu sa šest posto vjerojatnosti.

  Reakcija Pelicansa nakon što su izvukli 'novog LeBrona' najbolje ilustrira o kakvom se dobitku radi, a sreću na ovogodišnjem drafu imali su i u Memphisu.

  Pravo drugog izbora na draftu dobili su Memphis Grizzlies koji su također imali šest posto izgleda za pravo na prvi izbor.

  No sreća im je bia naklonjena i prestigli su tri najslabije momčadi protekle sezone New York Knickse, Cleveland Cavalierse i Phoenix Suns koji su imali 14 posto mogućnosti za prvi izbor.

  Naime, NBA je uvela nova pravila za lutriju kako bi spriječila momčadi da namjerno gube utakmice s ciljem dobivanja visokog "picka" na draftu pa sada tri najgore NBA momčadi imaju jednake izglede za pravo prvog izbora od 14 psoto.

  Tako su Knicksi, Cavaliersi i Sunsi imali najviše šansi za dobivanje prava na prvi izbor na draftu.

  Iz drugih medija