Peđa Milosavljević/Cropix
NIJE BIO SPREMAN

TRENER CIBONE OBJASNIO ZAŠTO JE NAJVEĆE POJAČANJE OTIŠLO IZ ZAGREBA NAKON MANJE OD 48 SATI 'Vukovi' angažirali novog igrača za sljedeću sezonu

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 21. kolovoz 2019. 16:04

Ovaj prijelazni rok neće biti niti po čemu različit od nekoliko posljednjih. Ulazimo u kraj kolovoza, a definitivni obrisi mogućeg izgleda Vukova za novu sezonu u velikoj su magli.

Quincy Miller, potencijalno prvi igrač u novoj sezoni, ali i momak koji praktički dvije godine nije igrao ozbiljnu košarku, stigao je u ponedjeljak u Zagreb, utorak je proveo po raznim liječničkim treninzima i bez da se skinuo u dres, bez da je pokušao nešto odigrati pod Tornjem, s Amerikancem je raskinut ugovor. Zapravo, isti se nije niti aktivirao, jer u njemu postoji, na svu sreću, stavka prema kojoj ugovor nije važeći ukoliko igrač u roku od 48 sati po dolasku u Zagreb ne prođe liječnički pregled ili klub ne bude zadovoljan njegovim stanjem.

Prema onome što smo doznali, Quincy Miller ne izgleda kao čovjek koji je aktivni sportaš i bez obzira što je koljeno načeto operacijama, to nije glavni problem. Više je problem taj što bi Milleru trebalo dosta vremena da uhvati ritam. A Ciboni će svaka, baš svaka utakmica u novoj sezoni ABA lige biti kvalifikacijska.

„Mi bi Millera doveli u red za dva mjeseca, ali Miller je trebao pomoći Ciboni, a ne da mi njega vraćamo u košarkaški život, da mi njemu pomažemo. On je u takvom stanju da bi mu trebalo mjesec, mjesec i pol rada izvan momčadi, da tu uhvati normalno stanje. Obavili smo razgovore s našim liječničkim timom, konzultirali se i shvatili da ne možemo riskirati. Rehabilitacija koju je Miller obavio u SAD-u je provedena dosta upitno. Dobra je stvar u tome da smo se zaštitili kroz ugovor u ovakvom slučaju. Jednostavno, previše bi riskirali da smo ga ostavili, on je trebao biti naš nositelj i trebao nam je odmah. Pričekali bi ga maksimalno 15 dana, ali s obzirom na njegovo stanje, to bi trajalo puno, puno duže”, objasnio Ivan Velić, Cibonin trener.

Cibona je, inače, dogovorila hrvatsko rješenje na poziciji playa, bit će Goran Filipović (23), koji je lanjsku sezonu proveo u Širokom. No, odlazak Millera, tjera Velića na posve novo skiciranje momčadi.

Cibona, naime, i dalje nije pronašla igrača na poziciji beka-šutera, igrača koji poenima nosio momčad, a taj se tražio i dok se mislilo da će s Millerom biti sve u redu. Sada Vukovima trebaju dva igrača. I netko vani s poenima, i netko bi nosio momčad na visokim pozicijama, jer to neće biti Miller. U igri su, naravno, Amerikanci. Postojala je neka ideja da se Cibona otvori i potpiše CJ Harrisa, iz Pau Ortheza na beku šuteru, no to je igrač čija je cijena neprihvatljiva za Vukove, uostalom, posljednjih sedam godina Cibona nije bila u prilici dovoditi igrača za preko 20.000 dolara mjesečno, što je cijena Harrisa.

Iako bi taj bio nositelj, iako bi taj nešto jamčio.

No, bliže je tu opcija da se uzmu dva jeftinija. Onaj na krilnom centru bi mogao biti De'Shaun Butler, koji je tri godine proveo u Ulmu, a lani u Hapoelu iz Jeruzalema, dok bi na vanjskim pozicijama Cibona mogla uzeti ili Darlingtona Hobsona, koji je lani igrao za Torinu, a ovo je ljeto potpisao za Mornar iz Bara, no od tamo je vrlo brzo otpušten. Ili će to biti Antabia Waller, koji je lani igrao za Mornar.

I nije isključeno da stigne još neko pojačanje na vanjskim pozicijama, ali to bi bio hrvatski igrač. Sa šutom.

Linker
26. travanj 2024 10:32