Ross Kinnaird/Getty Images
TAKO SE TO RADI MAJSTORE

BIVŠI DINAMOVAC SRUŠIO JEDNU OD NAJVEĆIH ZVIJEZDI ENGLESKOG NOGOMETA Nekadašnji stoper Modrih zabio prvijenac, Krovinović asistirao u slavlju WBA

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. veljača 2020. 23:59

Bristol City je u 32. kolu engleskog Championshipa kod kuće svladao Derby County (3:2), a jedan od strijelaca bio je i bivši dinamovac Filip Benković.

Podsjećamo, bivši stoper Modrih je u posljednjem danu prijelaznog roka otišao iz Leicestera na posudbu u Bristol, a prije desetak dana odradio i debi u porazu protiv Birminghama.

Ovog puta zaigrao je od prve minute protiv sastava čiji je kapetan legendarni Wayne Rooney. Bristol je poveo u 38. minuti, a zatim je na scenu stupio Hrvat. Lopta se nakon jednog udaraca odbila do našeg stopera koji ju je potom glavom proslijedio u mrežu i svoj prvi pogodak u dresu novog kluba.

Bristol je i u nastavku postigao još jedan pogodak preko Diedhioua (38), a gosti su pogocima Waghoma (61) i Martina (82) uspjeli samo ublažiti poraz.

Asistencija Krovinovića

West Bromwich Albion je na gostovanju kod Readinga slavio 2:1 i povećao prednost u odnosu na Leeds United i Fulham na šest bodova. Momčad bivšeg hrvatskog izbornika Slavena Bilića brzo se našla u rezultatskom minusu, ali je Pereira sredinom prvog dijela pogotkom obradovao vodeću momčad lige, koja je do odmora mogla bar još jednom poentirati. Bartley je postigao drugi gol za goste i tako se iskupio za skrivljeni jedanaesterac, a asistenciju je upisao Filip Krovinović prije nego što je zamijenjen u 69. minuti.

WBA je vodeći sa 62 boda, dok Leeds United i Fulham imaju 56.

Sjajnu večer hrvatskih uzdanica u drugom razredu engleskog nogometa upotpunio je Simon Sluga. Luton je bio bolji od Sheffield Wednsdeyja 1:0, a Sluga je sačuvao svoju mrežu netaknutom, te se istaknuo odličnom obranom sredinom nastavka. Domaćini su promašili jedanaesterac u 15. sekundi, ali to nije bilo kobno. Luton se nalazi na pretposljednjem 23. mjestu sa 27 bodova, sedam bodova od zone spasa.

Linker
27. travanj 2024 01:32