Alex Pantling Getty Images
SLIKOVITO OPISANO

KLUB BIVŠEG IZBORNIKA PONOVO GAZI, PRONAĐENA JE ČAROBNA FORMULA 'To ti daje ritam, time im utjeruješ strah u kosti! Sad je dum, dum, samo udaraj!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. veljača 2020. 09:48

Jedno je vrijeme "štekalo", nakon sjajnog uvoda i prve polovice sezone činilo se da je stroj Slavena Bilića pod imenom West Bromwich Albion počeo padati. Konkurencija na vrhu engleskog Championshipa postala je sve brojnija, bliža, u jednom trenutku vodstvo na ljestvici čak je i prepušteno glavnim suparnicima. Međutim, u zadnja tri kola pišu se i pamte samo pobjede, a bivši izbornik hrvatske reprezentacije kao da je opet pronašao onu svoju čarobnu formulu kojom ruši suparnike.

U srijedu navečer je tako njegov WBA svladao u gostima Reading rezultatom 2:1, a za pobjedonosni pogodak asistirao je Filip Krovinović. To znači da je momčad na šest bodova prednosti u odnosu na pratnju, drugog Leedsa i trećeg Fulhama.

- Jedina negativna strana ove utakmice je da smo puno ranije trebali osigurati pobjedu jer smo imali jako puno šanse. No, jako sam zadovoljan našom igrom - rekao je Bilić koji je kasnije i opisao kako to izgleda kad moraš bježati pratiteljima u dugoj i napornoj sezoni kroz Championship.

- Nema veze ako promašujemo, važno je da stalno pucamo na gol. To ti daje ritam i tempo i utjeruje strah protivnicima. S time sam prezadovoljan. Prije par mjeseci smo pobjeđivali, ali nismo toliko pucali po golu. Sad je dum, dum, dum, samo udaraj. Ne moraš čekati savršeni trenutak, moraš pokušavati. To je jako dobro - veli Bilić.

Linker
21. travanj 2024 19:41