Reuters/John Sibley
STADION NAPUSTIO SLOMLJEN

BIZARNA SCENA NA WEMBLEYJU: ENGLEZI ISPRAŠILI CRNOGORCE SA SEDAM KOMADA, A NAVIJAČI IZVIŽDALI ZVIJEZDU LIVERPOOLA 'Nije mi jasno, svi smo razočarani!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. studeni 2019. 13:57

Nogometna reprezentacija Engleske sinoć je deklasirala Crnu Goru sa 7:0 u kvalifikacijskoj utakmici za Euro, a usprkos super uvjerljivom slavlju engleski navijači izviždali su jednog svog igrača.

Riječ je o braniču Liverpoola Joeu Gomezu koji je ušao u igru u 70. minuti. Dobar dio engleskih navijača izviždao je Gomeza, a očito je igrač Liverpoola uzet na zub zbog incidenta s Raheemom Sterlingom. Zbog fizičkog sukoba sa Gomezom Sterling je kažnjen novčano i propuštanjem jubilarne 1000. utakmice Engleske, a očito brojni igrač krive Gomeza za takav rasplet.

Zanimljivo je da je sam Sterling pljeskao s tribina u trenutku kada je Gomez ulazio u igru i da su engleski reprezentativci ostali šokirani ovakvom njihovom reakcijom.

Ovim povodom oglasio se i sam Sterling putem Twittera.

"Svim engleskim navijačima: Želio sam ostaviti stvari kakve stoje, ali moram se ponovno oglasiti. Moja je krivica što je moj suigrač izviždan i to zbog nečega što sam ja izazvao. Joe nije napravio ništa pogrešno i pogrešno je što je izviždan čovjek koji naporno radi nakon teškog tjedna. Preuzeo sam potpunu odgovornost i prihvatio posljedice", napisao je Sterling.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group A - England v Montenegro - Wembley Stadium, London, Britain - November 14, 2019  England's Joe Gomez comes on as a substitute to replace Mason Mount              Action Images via Reuters/Carl Recine - RC29BD9LL9QH
Action Images via Reuters/Carl Recine

Oglasio se i engleski izbornik Gareth Southgate.

"Prije svega želim reći da su igrači razočarani jer su svi jako povezani i bliski. Nijedan engleski igrač ne zaslužuje zvižduke i to mi nije jasno. Svi smo jako razočarani, ali ima podršku cijele svlačionice. Činjenica je da Joe nije ništa skrivio i to sam apsolutno raščistio ranije ovog tjedna", rekao je Southgate.

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group A - England v Montenegro - Wembley Stadium, London, Britain - November 14, 2019  England's Jordan Henderson and Raheem Sterling in the stands        REUTERS/David Klein - RC29BD9DL2GB
REUTERS/David Klein

Engleski mediji pišu kako je Gomez bio izuzetno uzdrman ovakvom reakcijom publike. Na tribinama Wembleyja su utakmicu Engleske i Crne Gore pratili igračeva supruga Tamara i njihov sinčić Kyrie, kao i igračeva obitelj i prijatelji.

Linker
26. travanj 2024 13:45