GELSENKIRCHEN, GERMANY - APRIL 18: Niko Kovac, head coach of Frankfurt celebrates after the Bundesliga match between FC Schalke 04 and Eintracht Frankfurt at Veltins-Arena on April 18, 2018 in Gelsenkirchen, Germany. (Photo by Alex Grimm/Bongarts/Getty Images)
Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

INTERVJU ZA SPORT BILD

BAYERNOV GENERAL SPUSTIO ONIMA KOJI SUMNJAJU U NIKU KOVAČA Legenda otkrila koji će Hrvatu biti najteži i najnezahvalniji zadatak

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 19.04.2018. u 19:44

 • Legendarni bivši trener Bayerna Ottmar Hitzfeld nema nikakve nedoumice da je Niko Kovač jako dobar izbor za novog trenera minhenskog Bayerna.

  Danas 69-godišnji Nijemac, koji nosi nadimak 'General' jako dobro poznaje Kovača iz perioda dok ga je trenirao u Bayernu između 2001. i 2003. godine.

  "Niko je bio poput Hasana Salihamidžića. Obojica su bili momčadski igrači sjajnog karaktera. Imali su sjajan međusobni odnos kada su bili moji igrači", komentirao je Hitzfeld za Sport Bild, govoreći o odnosu budućeg trenera i aktualnog sportskog direktora kluba.

  Hitzfeld zato ne dijeli razmišljanja onih koji misle da bi se Kovač mogao pokazati nedorastao zadatku s obzirom na trenersko neisuksutvo.

  Ottmar Hitzfeld
  Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

  Ottmar Hitzfeld

   

  "On poznaje okolinu, očekivanja i pritisak, a to su važni faktori. Bayern je po meni dobro odabrao", dodaje Hitzfeld.

  Upitan je Hitzfeld i za savjet Kovaču vezan uz odnos prema dvjema zvijezdama na zalasku karijere, Robbenu i Riberyju.

  "Nezahvalan je zadatak za trenera imati zvijezde čije su karijere na zalasku. Staviti ih na klupu neće biti lako", objašnjava njemački trener i zaključuje da bi Kovač trebao učiti iz primjera njegovog prethodnika Juppa Heynckesa.

  "Nije potrebno biti određene starosne dobi ili imati puno osvojenih naslova da bi vas igrači prihvatili. Potrebna je dosljednost u postupcima. A Niko Kovač će u tome uspjeti svojim uvjerenjima i ljudskim kvalitetama".

  Iz drugih medija