REUTERS
TAKO SE TO RADI

BAYERN NIJE POSVAĐAO DVIJE HRVATSKE LEGENDE Fredi Bobić nakon teških riječi pozvao Niku Kovača na pivu, evo kako je završilo: Tako je bilo, tako je...

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 19. travanj 2018. 11:36

Niko Kovač doveo je Eintracht u berlinsko finale Njemačkog kupa gdje će 19. svibnja igrati protiv svojeg budućeg kluba Bayerna. Još u utorak Bavarci su bili bolji od Bayera iz Leverkusena 6:2.

Sretno, u igrački ne osobito kvalitetnoj, ali rezultatski dramatičnoj utakmici ekipa iz Frankfurta svladala je Schalke na njegovom stadionu u Gelsenkirchenu 1:0. Zabili su nakon kornera, iz zapravo jedine istinske prijetnje vrataru Fährmannu, Srbin Luka Jović sjajno je zahvatio loptu i u skoku je petom proslijedio u gol.

U trećoj minuti sudačke nadoknade Di Santo je štopao loptu, čini se ramenom, zabio u rašlje, ali sudac Hartmann nije priznao pogodak za izjednačenje, tvrdio je da se domaći napadač poslužio rukom. Nije zatražio ni aktivaciju VAR-a, a očito mu ni kolega u sobi za videoanalizu nisu sugerirali da možda griješi. VAR je svoju ulogu odigrao u 81. minuti, Gelson Fernandes, kojeg je Kovač tek uveo u igru, zbog grubog starta dobio je izravan crveni karton.

Od Hrvata akter je bio i Marko Pjaca, trener Domenico Tedesco dao mu je šansu u početnoj postavi, kao napadaču, ali ga je izvukao već u 52. minuti i stavio Konopljanku. Bio je nezapažen, kao dotad i većina ofenzivaca.

U tvrdoj, nogometno neatraktivnoj utakmici, Schalke je teško dolazio do šansi, unatoč trudu i pokušajima. Jedan udarac Caligiurija, koji se odbio od Abrahama, i sretno za Eintracht prošao kraj gola i šut glavom Burgstallera, kojem je epilog dao vratar Hradecky izbacivanjem preko grede, najkonkretnije su zagrijali navijače na punoj Veltins Areni u prvom poluvremenu.

Eintracht se opredijelio na defenzivu, Kovačeva ekipa rijetko je dolazila pred suparnička vrata. Jedan šut Jovića na startu i poneka akcija koja nije izvedena do kraja, bilo je sve do 56. minute kad je Fabian oprobao udarac, što nije trebalo zabrinuti golmana.

"Prvo poluvrijeme bila je partija šaha. U drugom dijelu je bilo nekoliko prilika, ali nije tu bilo previše šansi za domaću momčad", rekao je Niko kovač, pa prokomentirao navodni sukob između njega i direktora Eintrachta Fredija Bobića, s kojim je nakon utakmice popio pivo.

REUTERS/Leon Kuegeler
REUTERS

"Ma što god da se dogodi, mi popijemo pivo ili vino. Mi smo dobri prijatelji uvijek, ne samo kad pobjeđujemo", prokomentirao je Kovač priču da su njihovi odnosi zahladili nakon što je Bobić kritizirao Bayern zbog 'krađe trenera'.

Famoznu pivu prokomentirao je i direktor Bobić.

"To smo radili uvijek, tako je bilo prije, tako je i tako će biti u budućnosti. Ja i Niko smo u dobrim odnosima".

Kovaču je to drugo uzastopno finale, lani je poražen od Borussije Dortmund 2:1.

Linker
30. travanj 2024 10:05