Bongarts/Getty Images
UZBUDLJIVO KOLO

FOTO: KLINSMANN STARTAO S PORAZOM, A ZAUSTAVLJENA JE I SERIJA KOVAČEVA NASLJEDNIKA Apotekari porazili Bayern, pa se 'isprdali' s Lewandowskim!

U derbiju 13. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayer Leverkusen je u Münchenu pobijedio Bayern s 2:1 prekinuvši pobjednički niz bavarskog sastava od četiri utakmice
Piše: HinaObjavljeno: 30. studeni 2019. 23:02

Bio je to i prvi poraz Hansa-Dietera Flicka nakon što je naslijedio Niku Kovača.

Flick je u prva četiri nastupa na klupi njemačkog prvaka upisao četiri pobjede (Olympiakos 2:0, Borussia Dortmund 4:0, Fortuna 4:0, Crvena zvezda 6:0) uz razliku pogodaka 16:0, no pobjednički niz je stao u derbiju protiv Apotekara.

Dvostruki strijelac bio je Leon Bailey (10', 35'), a kod oba gola asistirao mu je Kevin Volland. Za Bayern je zabio Thomas Müller u 34. minuti. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić igrao je za Bayern do 69. minute, dok su gosti od 82. bili bez isključenog Jonathana Taha.

Bayer Leverkusen se poslije utakmice duhovito našalio na račun Roberta Lewandowskog...

"Ovisan sam o zabijanju golova", napisao je samouvjereno nakon četiri gola Zvezdi.

"Mi to možemo izliječiti!", odgovorili su mu Apotekari. Pregenijalno!

Soccer Football - Bundesliga - Bayern Munich v Bayer Leverkusen - Allianz Arena, Munich, Germany - November 30, 2019  Bayer Leverkusen's Lukas Hradecky in action with Bayern Munich's Ivan Perisic   REUTERS/Andreas Gebert  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Andreas Gebert

Klinsmann naslijedio hrvatskog trenera i odmah upisao poraz

Legenda njemačkog nogometa i jedan od najvećih nogometaša Njemačke svih vremena, ubojiti majstor šesnaesterca Jürgen Klinsmann, preuzeo je klupu Herthe od hrvatskog stručnjaka Ante Čovića i odmah debitirao porazom.

U 13. kolu Bundeslige na Olimpijskom stadionu u Berlinu bolja je bila Borussia Dortmund s 2:1, iako je momčad Luciena Favrea već na poluvremenu imala igrača manje nakon što je u 45. minuti 'pocrvenio' Mats Hummels.

Jadon Sancho i Thorgan Hazard doveli su goste u vodstvo, a poraz je uspio umanjiti Vladimír Darida u nastavku susreta.

Borussiji je pobjeda očajnički trebala jer im je prijetio crni niz od četiri utakmice bez pobjede, tako da su navijači u drugome dijelu strepili do samoga kraja.

Soccer Football - Bundesliga - Hertha BSC v Borussia Dortmund - Olympiastadion, Berlin, Germany - November 30, 2019  Hertha BSC coach Juergen Klinsmann reacts     REUTERS/Annegret Hilse  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Annegret Hilse

Gosti iz Dortmunda su ovom pobjedom došli na peto mjesto s 23 boda, pet manje od prvoplasiranog RB Leipziga, dok će Klinsmann imati težak posao osoviti momčad na noge u nastavku lige. Hertha se nalazi na 16. mjestu s 11 bodova, a iza nje su samo FC Köln s osam i Paderborn s pet bodova.

Linker
26. travanj 2024 16:15