REUTERS
NA POMOLU NOVI POSAO

NIJEMCI, POCHETTINO ILI - IPAK NIKO KOVAČ! Hrvatski trener u najužim kombinacijama za klupu slavnog njemačkog kluba, navijači podijeljeni

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. studeni 2019. 22:13

Prema navodima njemačkog Bilda, koji je i prvi objavio da je dobio otkaz u Bayernu, hrvatski trener Niko Kovač jedan je od potencijalnih kandidata za preuzimanje klupe Borussije Dortmund. Bila bi to prava senzacija jer je donedavno hrvatski strateg bio na čelu najvećeg rivala Bayerna iz Münchena.

Navodno su u Dortmundu prilično nezadovoljni vođenjem aktualnog trenera Luciena Favrea (dobro obaviješteni Bild navodi da je Favre dobio ultimatum: ili pobjede u Barceloni i Berlinu ili otkaz!) te je u medije procurio popis mogućih kandidata, a među njima se našlo i ime Nike Kovača.

Bild navodi kako je predsjednik Borussije Hans-Joachim Watzke velik obožavatelj hrvatskog stručnjaka, no kao otegotna okolnost nameće se Kovačev odnos s bivšim igračem Bayerna i njemačkim reprezentativcem Matsom Hummelsom koji je zbog Hrvata i pobjegao u Dortmund.

Soccer Football - DFB Cup - Third Round - Hertha BSC v Bayern Munich - Olympiastadion, Berlin, Germany - February 6, 2019  Bayern Munich coach Niko Kovac with Mats Hummels   REUTERS/Annegret Hilse  DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Annegret Hilse

Na popisu su se, osim Kovačevog, našla još tri imena. To su Roger Schmidt (trenirao Paderborn, RB Salzburg i Bayer Leverkusen), Ralf Rangnick (Stuttgart, Hannover, Schalke, Hoffenheim, i RB Leipzig) te Mauricio Pochettino (lanjski finalist Lige prvaka s Tottenhamom).

Reakcije navijača Borussije na društvenim mrežama očekivano su podijeljene: jedni smatraju da je Niko odličan trener, ali da ne treba unositi dodatni nemir u svlačionicu ako on nekim igračima ne odgovara, dok drugi naglasak stavljaju na činjenicu da hrvatski strateg 'nije bio dovoljno dobar niti za Bayern'.

Linker
29. travanj 2024 14:00