REUTERS/Andreas Gebert
BOLJI DANI

KOVAČ SE OGLASIO NAKON PREKIDA POMALO NESTVARNOG NIZA Igrači nahvalili taktički zaokret hrvatskog trenera: 'U tome ranije nismo bili uspješni'

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 09. prosinac 2018. 10:26

Niko Kovač, nakon što je bio nadomak otkaza, uspio je podignuti Bayern te nanizati tri pobjede, prvo su slomili Benficu 5:1, potom su slavili u Bremenu 2:1, a u subotu su napokon prekinuli pomalo nestvaran niz od četiri utakmice bez bundesligaške pobjede u Münchenu.

Žrtva je bio susjed iz Nürnberga, odavno su utakmice ova dva kluba izgubile dozu neizvjesnosti, no jučer su nogometaši Bayerna pristupili suparniku s pravim angažmanom, a kada je tako onda njihova kvaliteta izađe na vidjelo. Dva pogotka postigao je Lewandowski, jednom je strijelac bio Ribery, a Kovač je definitivno odustao od rotacija i forsira istu momčad.

Odustao od rotacija

- Napokon smo odigrali svih 90 minuta u kojima nismo suparniku dozvolili ništa. S druge strane, mi smo imali dosta prilika. Zadovoljan sam kako su igrači reagirali, najvažnije da smo ostali čiste mreže. Ovog puta nismo nakon vodstva primili neki gol koji bi nas poljuljao. Dobili smo posljednje tri utakmice i to na način s kojim sam zadovoljan - rekao je Niko Kovač nakon ogleda.

Taktiku bivšeg hrvatskog izbornika nakon nove pobjede pohvalile su i zvijezde bavarskog kluba:

- Trener je napravio pojedine promjene. Cilj je bio imati što veći posjed i igrati bolje u prekidima, a poveli smo upravo nakon kornera - pohvalio je Kovača nakon utakmice Manuel Neuer, a njemu se s komplimentima pridružio i Thomas Müller:

- U posljednje smo vrijeme osjetno napredovali u izgradnji igre kroz vezni red. U tome ranije nismo bili uspješni - poručio je Nijemac.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 10:18