Sebastian Widmann/Bongarts/Getty Images
DOLAZI NJEGOV TRENUTAK

KOVAČ VRAĆA OTPISANU ZVIJEZDU NUDEĆI MU MJESTO U MOMČADI 'Teško je zamisliti Bayern bez njega' AUGSBURG MORA PASTI 'Sve nesuglasice su prošlost'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. listopad 2019. 13:13

Bayern mora pobijediti. Ali, tako je svakog tjedna, baš svaki vikend. Pogotovo kada se u kolu prije reprezentativnih obveza dogodi poraz, kakav se momčadi Nike Kovača dogodio protiv Hoffenheima. Ovog vikenda igra se kontra Augsburga, a na umu svima koji su vezani za klub s Allianz Arene su tri boda.

Negdašnji hrvatski izbornik na pressici uoči toga dvoboja odgovarao je na pitanja novinara. A njih, kao i obično ima mnogo. O igračima, njihovim minutama, njihovoj sreći ili tuzi zbog igranja ili neigranja, rezultatima, trofejima, Ligi prvaka... Prvi problem je Thomas Muller, jedan od najžalosnijih zbog aktualnog igračkog statusa. Muller je odigrao svega 66 minuta u zadnjih pet utakmica, a Kovač nije mogao reći tko će igrati ovog vikenda.

- Ne mogu sada sa sigurnošću kazati tko će igrati za vikend. Moja izjava prije utakmice s Hoffenheimom je bila pogrešna, krivo sam to izrekao. Thomas i ja smo kroz razgovor izgladili sve nesuglasice. Ipak, ja u momčadi imam mjesta za samo 11 igrača i ne mogu igrati svi. Moram pronaći momčad koja će pobijediti utakmicu - veli Kovač.

Ipak, za naslutiti je da bi Muller mogao zaigrati u nešto više minuta kroz listopad i studeni. Je li tome razlog mir u svlačionici ili ipak Kovačeva preferencija, u krajnjoj liniji nije ni važno.

- Teško je zamisliti Bayern bez Mullera. On je idealna identifikacijska figura Bayerna, kao što su bili Bastian Schweinsteiger ili Phillip Lahm - dometnuo je Joshua Kimmich, također jedna od važnijih uzdanica bavarskog kolektiva.

Linker
26. travanj 2024 08:55