REUTERS/Kai Pfaffenbach
NIKOME NIJE JASNO...

KOVAČEV POTEZ ZBUNIO NIJEMCE Legendi je to neshvatljivo, a svoj dio pogreške priznala i zvijezda: 'Žao mi je što mu nisam ništa rekao na poluvremenu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2018. 12:30

Nakon 11 odigranih kola zaostatak Bayerna za vodećom Borussijom Dortmund iznosi sedam bodova. Posljedica je to, između ostalog, i velikog derbija koji je u subotu s 3:2 pripao liderima Bundeslige.

Niko Kovač nalazi se u nezahvalnoj situaciji. Hrvatskom treneru se trese kluba i svako malo se pojavi neka vijest u njemačkim medijima po kojoj bi uskoro vrlo lako mogao dobiti otkaz, a upravo je jučerašnju utakmicu brojni tisak najavljivao kao presudnu.

"Bio je to sjajan dvoboj, obje momčadi odigrale su na fantastičnoj razini. Na ovom porazu možemo graditi, bila je to naša najbolja utakmica još od Schalkea, kombinatorika je bila u redu, borbenost na visokoj razini. Sada trebamo otkloniti ove pogreške. Još je dosta utakmica pred nama, sedam bodova minusa sada izgledaju veliki, no mi možemo to u nastavku sezone dostići i radit ćemo kako bismo uspjeli", govorio je Kovač jučer nakon poraza, ali neki se njegovi potezi nisu baš svima svidjeli.

Jedan od njih je i njemački branič Mats Hummels koji je prema pisanjima tamošnjih medija zaigrao s prehladom. Hummels je u 65. minuti zamijenjen Niklasom Süleom, a to je, ako njega pitate, bilo prekasno.

"Zbog prehlade sam napravio dvije pogreške. Živcira me što nisam promijenjen na poluvremenu. Kovač je želio da igram, a meni je sad žao što mu nisam ništa rekao na poluvremenu. Osjećao sam se tupo i bolesno u glavi, a tako je jako teško igrati na ovakvoj razini."

Igranje Hummelsa neshvatljivo je i legendarnom Lotharu Matthäusu koji je taj potez opisao kao 'nerazumljiv', posebno zato što je Kovač znao za probleme svog igrača, piše Bild.

"U ovakvoj utakmici morate imati 11 ratnika u sjajnom fizičkom stanju", zaključio je Matthäus.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 13:13