Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images
OTKRIO PRAVO STANJE STVARI

NIKU KOVAČA NAPALI, ON SPREMNO UZVRATIO UDARAC KRITIČARIMA UOČI VELKIOG DERBIJA 'Ne mogu se složiti s time, to jednostavno nije istina'

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 03. travanj 2019. 16:32

Nakon blijedog Bayernovog 1:1 remija na gostovanju kod Freiburga Niko Kovač našao se ponovno na udaru kritika.

Bayern je opet vrh ljestvice prepustio Borussiji Dortmund koja sada ima dva boda više uoči subotnjeg međusobnog okršaja u Münchenu.

Kovača kritiziraju da se ne vidi 'njegov rukopis' u Bayernovoj igri, posebice u fazi napada.

"Ne mogu se složiti s time. Ako pogledate koliko smo zabili sada i u ovoj fazi lani vidjet ćete zašto. Reći da nemam ideju u igri prema naprijed jednostavno nije istina", rekao je Bayernov trener u razgovoru za Sport Bild.

Soccer Football - Bundesliga - SC Freiburg v Bayern Munich - Schwarzwald-Stadion, Freiburg, Germany - March 30, 2019  Bayern Munich coach Niko Kovac  REUTERS/Kai Pfaffenbach  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Naime, Bayern je ove sezone dosad zabio 59 golova, a tri gola manje imao je nakon 27 odigranih kola prošle sezone.

Kovaču se ne sviđaju niti usporedbe koje njemački novinari rade s Guardiolom i Tuchelom, 'taktičkim štreberima'.

"Kad sam bio u Frankfurtu i mene su smatrali taktičkim 'štreberom' zbog korištenja različitih sistemskih rješenja...Kada sam došao u München naišao sam na sustav koji je bio na snazi još od doba Louisa van Gaala. Pod Guardiolom su se dogodile možda samo neke modifikacije. Ova se momčad osjeća ugodno u tom sustavu i nema potrebe nešto mijenjati. To bi igrače samo zbunilo i smanjilo im sigurnost. Znači li to što nisam mijenjao sustav da to ne mogu? Ne znači i to nije istina", dodao je hrvatski trener.

Upitan je Kovač je li bundesligaški naslov immperativ za njega i momčad?

"Uli Hoeness čak je rekao da bi se odrekao naslova. Ma neće svijet propasti ako ne budemo prvaci, ali sportaši smo, borimo se i vratili smo se nakon devet bodova zaostatka kada su nas svi već bili otpisali", zaključio je Kovač.

Rezultati by SofaScore

Linker
27. travanj 2024 02:16