Michael Regan/Getty Images
Michael Regan Getty Images

NIŠTA OD POVRATKA U NORMALU?

NJEMAČKI EPIDEMIOLOG OBJAVIO NAJCRNJU SPORTSKU PROGNOZU KOJU STE ČULI OVIH DANA I SVE OBJASNIO Nogomet će se vratiti tek sljedeće godine!

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 20.03.2020. u 16:11

 • Neće biti nogometa najranije do početka travnja, kako sada stoje stvari u brojnim europskim ligama. S obzirom na to da pandemija koronavirusa ne jenjava, odgode će se prolongirati i za koji tjedan, možda i mjesec dalje. Jasno, tu se radi o najoptimističnijim najavama. One nešto manje pozitivne govore da se nogomet, kakav god on bio, neće igrati uopće u kalendarskoj 2020. godini.

  To tvrdi njemački virolog Jonas Schmidt - Chanasit s instituta Bernard Nocht u Hamburgu. Ograničio se pritom samo na Njemačku, na sve njene lige i natjecanja, čak i one amaterske. Tvrdi da se zbog novonastale situacije neće moći igrati niti bez gledatelja.

  - Neće se moći igrati bez gledatelja jer će to svejedno značiti okupljanje ljudi, makar i ispred tih stadiona, u kafićima i na ostalim društvenim mjestima. Svako okupljanje kako bi se pogledala utakmica može se proglasiti rizičnim - kaže virolog.

  Schmidt nastavlja da će se, jednom kad se sve krene vraćati u normalu, prvo omogućavati manja okupljanja, a tek onda veća, kakva priliče nogometnim utakmicama.

  - Dopustit će se najprije povratak djece u vrtiće i škole, a tek onda glazbeni festivali i sportska događanja, na koje dolazi više tisuća ljudi. Nogomet bi, posebice onaj profesionalni tako mogao krenuti tek sljedeće godine - dodaje Schmidt.

  Iz drugih medija