Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
BEZ ZADRŠKE

'PA KAKO ĆE TO FUNKCIONIRATI S NIKOM KOVAČEM U BUDUĆNOSTI?' Bayernova legenda spustila šefovima kluba zbog Hrvata: 'Tužno je da to nisu već napravili'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. svibanj 2019. 15:26

Nakon završetka igračke karijere Stefan Effenberg postao je jedan od najvećih kritičara minhenskog Byaerna.

U svojoj kolumni za t-online.de kritizirao je čelnike Bayerna zbog njihovog odnosa prema Niki Kovaču.

Bayernov Kovač na korak je od osvajanja dvostruke krune. Kolo prije kraja i domaćeg ogleda protiv Eintrachta u Bundesligi imaju dva boda prednosti ispred drugoplasirane Borussije Dortmund, dok im u Njemačkom kupu u finalu na putu do naslova stoji RB Leipzig. A opet u njemačkim medijima najčešće se nagađa o budućnosti bivšeg izbornika Vatrenih.

SC Paderborn's coach Stefan Effenberg gestures during their German Cup (DFB Pokal) second round soccer match against Borussia Dortmund in Dortmund, Germany, October 28, 2015.  REUTERS/Ina Fassbender     DFB RULES PROHIBIT USE IN MMS SERVICES VIA HANDHELD DEVICES UNTIL TWO HOURS AFTER A MATCH AND ANY USAGE ON INTERNET OR ONLINE MEDIA SIMULATING VIDEO FOOTAGE DURING THE MATCH.
REUTERS/Ina Fassbender
Stefan Effenberg

Effenberg klupskim čelnicima zamjera neodlučnost. Naime, u svojim izjavama šefovi Bavaraca stalno ističu kako ničija pozicija u klubu nije sigurna.

Effenberg, bivši igrač Bayerna, piše: 'Kako će to funkcionirati s Nikom Kovačem kao trenerom u budućnosti. Kako bi trener koji ne dobiva puno povjerenje kluba trebao pomoći u promjenama? To je nemoguće", napisao je Effenberg.

U nedavnim izjavama niti izvršni predsjednik Karl-Heinz Rummenigge niti sportski direktor Hasan Salihamidžić nisu u svojim izjavama dali Kovaču nikakvu garanciju da će i dalje ostati na klupi Bayerna. Effenberg smatra da je upravo to ono što bi trebali napraviti.

"Klub bi trebao 100% stati iza Nike Kovača. Možda će oni odgovorni to i napraviti u sljedećih 14 dana i reći: 'Stojimo iza Nike Kovača bez ikakvih ali i s njim idemo u novu sezonu'. Pa to ne bi trebalo biti preteško. Tužno je da to dosad nisu napravili", zaključio je Effenberg.

Linker
27. travanj 2024 00:27