REUTERS/Thilo Schmuelgen
ŠOU BAVARACA

VIDEO: KAKVA PREDSTAVA KOVAČEVOG BAYERNA ZA POTPUNO PORAVNANJE NA VRHU TABLICE Bavarci u gostima ponizili jednu od najboljih momčadi lige!

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 02. ožujak 2019. 21:30

Bayern je iskoristio poklon Borussije D. i pobjedom u Mönchengladbachu (1:5) bodovno je sustigao lidera za kojim je još nedavno zaostajao ogromnih devet bodova. Niko Kovač bi tako mogao u svojoj prvoj sezoni na klupi banarskog velikana mogao doći do titule prvaka. Eintracht je bio bolji od Hoffenheima, Ante Rebić je bio strijelac za frankfurtsku momčad koja je ostala u utrci za Ligom prvaka.

U petak je Borussia D. doživjela novi udarac u nastavku prvenstva. Na gostovanju kod Augsburga poraženi su uz dva pogotka Korejca Jia, pa se tako otvorila velika prigoda Bayernu. Bez šestorice igrača i s načetim Manuelom Neuerom otišao je Kovač na noge Borussiji M. koja je dramatično pala u formi. Čak je hrvatski stručnjak bio primoran mijenjati sustav, pošto nije ima krilnih igrača, no nije smetalo. Već nakon 11 minuta bavarska momčad vodila je 2:0, pogotke su postigli Javi Martinez i Müller. Stindl je vratio utakmicu u neizvjesnost, a početkom nastavka Lewandowski je ponovo zabio za dva razlike i tako usmjerio brod u pobjedničku luku. Do kraja su Bavarci postigli još dva pogotka. Prvo je Gnabry poentirao u 75. minuti, a potom i Lewandovski upisao još jedan iz penala u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Eintracht Frankfurt je pobijedio Hoffenheim sa 3:2, a prvi gol na utakmici postigao je hrvatski reprezentativac Ante Rebić u 20. minuti. Bila je to sjajna utakmica s pet golova i i još niz prilika na obje strane. Domaćin je poveo 1:0, gosti su potom okrenuli rezultat, ali i ostali s igračem manje što je Eintracht iskoristio postigavši dva gola za pobjedu 3:2. Pobjednički pogodak zabio je Goncalo Paciencia u šestoj minuti nadoknade.

Eintracht je poveo u 20. minuti više sretnim nego spretnim golom Rebića. Filip Kostić je pucao iz slobodnog udarca, a lopta je pogodila Rebića u glavu i prevarila vratara Olivera Baumanna. Bio je to Rebićev deveti gol ove sezone. Nažalost, hrvatski reprezentativac je u poluvremenu ostao u svlačionici zbog ozljede koljena. Hoffenheim je izjednačio u 43. minuti golom Joelintona iz akcije u kojoj je sudjelovao i Andrej Kramarić. Hrvatski reprezentativac je prošao po krilu produživši loptu do Joshue Breneta koji je ubacio u kazneni prostor gdje je Adam Szalai petom proigrao Joelintona na drugoj stativi koji je zabio za 1:1. Gosti su mogli do vodstva u 54. minuti, no Szalai je pogodio vratnicu. Ipak, šest minuta kasnije gosti su bolju igru okrunili golom za 2:1, a pogodak je postigao Ishak Belfodil. Međutim, pet minuta kasnije Kasim Nuhu je zaradio crveni karton i Hoffenheim je ostao s igračem manje. Eintracht je izjednačio u 88. minuti kada je Sebastien Haller glavom zabio na ubačaj Mijata Gaćinovića. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika Haller je ubacio, a Paciencia glavom zabio za 3-2. Kramarić je odigrao cijeli susret za goste.

Bayer Leverkusen je rutinski stigao do pobjede protiv Freiburga 2:0, a golove su zabili Charles Aranguiz (4) i Leon Bailey (73). Tin Jedvaj je odigrao cijeli susret za Apotekare.

RB Leipzig je na gostovanju pobijedio Nürnberg sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Lukas Klostermann u 40. minuti. Domaćin je u 10. minuti imao jedanaesterac, ali je Hanno Behrens pogodio vratnicu.

Fortuna je deklasirala Schalke pobijedivši u Gelsenkirchenu sa čak 4:0, a golove su zabili Lukebakio (35-11m), Kownacki (62, 84) i Raman (68), a čini se kako je trener Tedesco pred otkazom. Zanimljivo da je Friedhelm Funkel ostvario prvu pobjedu nad Rudarima još od 1997. godine.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 05:39