REUTERS/Kai Pfaffenbach
S(P)RETAN POGODAK

VIDEO: REBIĆ ZATRESAO MREŽU I SVOJIM POGOTKOM NASMIJAO SUIGRAČE Pogledajte pogodak Vatrenog kod kojeg je vratar ostao bez ikakve šanse

Piše: HinaObjavljeno: 02. ožujak 2019. 17:07

U susretu 24. kola njemačkog nogometnog prvenstva Eintracht Frankfurt je pobijedio Hoffenheim sa 3-2, a prvi gol na utakmici postigao je hrvatski reprezentativac Ante Rebić u 20. minuti.

Bila je to sjajna utakmica s pet golova i i još niz prilika na obje strane. Domaćin je poveo 1-0, gosti su potom okrenuli rezultat, ali i ostali s igračem manje što je Eintracht iskoristio postigavši dva gola za pobjedu 3-2. Pobjednički pogodak zabio je Goncalo Paciencia u šestoj minuti nadoknade.

Eintracht je poveo u 20. minuti više sretnim nego spretnim golom Rebića. Filip Kostić je pucao iz slobodnog udarca, a lopta je pogodila Rebića u glavu i prevarila vratara Olivera Baumanna. Bio je to Rebićev deveti gol ove sezone. Nažalost, hrvatski reprezentativac je u poluvremenu ostao u svlačionici zbog ozljede koljena.

Hoffenheim je izjednačio u 43. minuti golom Joelintona iz akcije u kojoj je sudjelovao i Andrej Kramarić. Hrvatski reprezentativac je prošao po krilu produživši loptu do Joshue Breneta koji je ubacio u kazneni prostor gdje je Adam Szalai petom proigrao Joelintona na drugoj stativi koji je zabio za 1-1.

Gosti su mogli do vodstva u 54. minuti, no Szalai je pogodio vratnicu. Ipak, šest minuta kasnije gosti su bolju igru okrunili golom za 2-1, a pogodak je postigao Ishak Belfodil. Međutim, pet minuta kasnije Kasim Nuhu je zaradio crveni karton i Hoffenheim je ostao s igračem manje.

Eintracht je izjednačio u 88. minuti kada je Sebastien Haller glavom zabio na ubačaj Mijata Gaćinovića. Kada se već činilo kako će utakmica završiti bez pobjednika Haller je ubacio, a Paciencia glavom zabio za 3-2. Kramarić je odigrao cijeli susret za goste.

Bayer Leverkusen je rutinski stigao do pobjede protiv Freiburga 2-0, a golove su zabili Charles Aranguiz (4) i Leon Bailey (73). Tin Jedvaj je odigrao cijeli susret za 'apotekare'.

RB Leipzig je na gostovanju pobijedio Nurnberg sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Lukas Klostermann u 40. minuti. Domaćin je u 10. minuti imao jedanaesterac, ali je Hanno Behrens pogodio vratnicu.

Fortuna je deklasirala Schalke pobijedivši u Gelsenkirchenu sa čak 4-0, a golove su zabili Lukebakio (35-11m), Kownacki (62, 84) i Raman (68).

Večeras se još sastaju Borussia Moenchengladbach i Bayern, a Bavarci imaju priliku pobjedom dostići vodeću Borussiju Dortmund koja je u petak izgubila kod Augsburga sa 1-2. Domaći su poveli sa 2-0 zahvaljujući bivšem igraču Borussije Ji Dong-wonu (24, 68), da bi na konačnih 2-1 smanjio Paco Alcacer (81).

Borussia je tako ostala na 54 boda, tri više uz utakmicu više od drugog Bayerna. Treći je RB Leipzig sa 45 bodova.

Rezultati by SofaScore

Linker
05. svibanj 2024 18:20