REUTERS/Kai Pfaffenbach
VELIKI NJEMAČKI DERBI

VIDEO: OVAKAV DEBAKL U VELIKOM DERBIJU VEĆ DUGO NIJE VIĐEN, ALLIANZ ARENA JE U TRANSU Niko Kovač i Bayern slave, najveći rival potučen do nogu!

Bayern je u derbiju 28. kola Bundeslige deklasirao dortmundsku Borussiju s 5:0 na Allianz Areni, i šest kola prije kraja prvenstva omčad NIke Kovača vratila se na vrh Bundeslige.
Piše: HinaObjavljeno: 06. travanj 2019. 10:16

BAYERN (M) - BORUSSIA (D) 5:0 (Hummels 10', Lewandowski 17', 89', Martinez 40', Gnabry 43')

BAYERN: Neuer - Alaba, Hummels, Sule, Kimmich - Martinez - Coman, Alcantara, Muller, Gnabry - Lewandowski

BORUSSIA: Burki - Diallo, Zagadou, Akanji, Piszczek - Delaney, Witsel - Bruun Larsen, Dahoud, Sancho - Reus

Uoči 120. "Der Klassikera" Bayern je imao dva boda manje i momčad Nike Kovača nije imala pravo na pogrešku ukoliko je željela doći do prvog mjesta uoči finiša sezone.

Bio je to možda i najveći ispit hrvatskog stručnjaka na klupi bavarskog velikana. Vodstvo kluba je bilo jasno - zanimala ih je samo pobjeda, dok su njemački mediji pisali kako će Kovač biti prekrižen ukoliko Bayern ne osvoji tri boda.

Zanimljiv je bio i podatak kako Kovač kao trener u Bundesligi nikada nije porazio momčad iz Dortmunda. Na klupi Eintrachta je doživio tri poraza uz remi, dok je s Bayernom u prvom susretu ove sezone izgubio sa 2-3.

No, ovoga puta Kovač je naplatio sve frustracije. U možda i najboljoj predstavi ove sezone Bayern je 'razbio' Borussiju, a domaćin je već u prvom poluvremenu zabio četiri gola. Strijelci su bili Mats Hummels (10), Robert Lewandowski (17, 89), Javi Martinez (41) i Serge Gnabry (43).

Gosti su prvi zaprijetili, u 6. minuti izveli su brzu kontru, a Mahmoud Dahout je iz sjajne prilike pogodio vratnicu. Ubrzo je stigao odgovor Bavaraca. Nakon Thiagova ubačaja iz kornera, Hummels je u 10. minuti glavom zabio za 1-0. Sedam minuta kasnije bilo je 2-0. Dan Zagadou je 'poklonio' loptu Lewandowskom koji je prebacio golmana Burkija i potom zabio u praznu mrežu za 2-0.

Uraganske nalate Bayerna trećim golom je okrunio Javi Martinez u 41. minuti pogodivši s ruba kaznenog prostora. Bayernovih fantastičnih 45 minuta u samoj završnici zaključio je Gnabry zabivši glavom za 4-0.

U drugom dijelu Bayern je spustio 'nogu s gasa', a u posljednjim trenucima susreta 21. golom ove sezone Lewandowski je priveo priču kraju.

U ranije odigranom susretu Eintracht je na gostovanju pobijedio Schalke sa 2-1, a prvi gol za goste zabio je Ante Rebić.

Hrvatski napadač je postigao vodeći gol u 13. minuti nakon što je "provozao" dva braniča i vratara Bayera za svoj deveti gol sezone. Schalke je uspio izjednačiti u 21. minuti golom Serdara, da bi u devetoj minuti nadoknade klub iz Frankfurta došao do pobjede golom Jovića iz penala.

Gostujuću pobjedu ostvario je i RB Leipzig koji je u sjajnom susretu pobijedio Bayer Leverkusen sa 4-2.

Leipzig je dvaput gubio u Leverkusenu, ali je na koncu došao do uvjerljive pobjede u borbi za mjesta koje vode u Ligu prvaka. Tin Jedvaj je ostao na klupi Bayera. Golove za goste zabili su Sabitzer (17), Werner (64), Forsberg (71-11m) i Cunha (83), dok je oba gola za Bayer zabio Havertz (11-11m, 23).

Wolfsburg je sa 3-1 slavio protiv "fenjeraša" Hannovera, a Josip Brekalo je igrao do 62. minute. U derbiju začelja Stuttgart i Nurnberg su igrali 1-1, a Borna Sosa je za domaćine zaigrao od 78. minute.

Bayern sada vodi sa 64 boda, Borussija ima bod manje, a Leipzig je treći sa 55 bodova.

REZULTATI

Bayern - Borussia Dortmund 5-0 (Hummels 10, Lewandowski 17, 89, Martinez 41, Gnabry 43)

Schalke 04 - Eintracht 1-2 (Serdar 21 / REBIĆ 13, Jović 90+9-11m)

Bayer Leverkusen - Leipzig 2-4 (Havertz 11-11m, 23 / Sabitzer 17, Werner 64, Forsberg 71-11m, Cunha 83)

Stuttgart - Nurnberg 1-1 (Kabak 75 / Pereira 42)

Hertha Berlin - Fortuna 1-2 (Grujić 41 / Raman 35, 61)

Wolfsburg - Hannover 3-1 (Steffen 32, 70, Roussillon 78 / Weydandt 30)

U petak:

Mainz - Freiburg 5-0 (Boetius 20, Mateta 25, 33, 77, Onisiwo 73)

U nedjelju:

Augsburg - Hoffenheim

Borussia Moen. - Werder

BAYERN (M) - BORUSSIA (D) 5:0 (Hummels 10', Lewandowski 17', 89', Martinez 40', Gnabry 43')

BAYERN: Neuer - Alaba, Hummels, Sule, Kimmich - Martinez - Coman, Alcantara, Muller, Gnabry - Lewandowski

BORUSSIA: Burki - Diallo, Zagadou, Akanji, Piszczek - Delaney, Witsel - Bruun Larsen, Dahoud, Sancho - Reus

------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

89' - GOOOL! Kimmich je probio po desnoj strani i uposlio Gnabryja koji isprve ubacuje u peterac, a ondje potpuno sam Lewandowski pogađa praznu mrežu. Petarda na Allianz Areni!

80' - Posljednji put mijenja i Kovač. Izašao je Thomas Muller, a mijenja ga Renato Sanches.

77' - Druga zamjena kod Bayerna. Ušao je Goretzka umjesto Martineza.

70' - Delaney i Lewandowski su dobili žute kartone zbog međusobnog naguravanja.

69' - I posljednja izmjena u gostujućoj momčadi. Izašao je nevidljivi Łukasz Piszczek, a zamijenit će ga Marius Wolf.

68' - Prvu zamjenu koristi Niko Kovač. Iz igre je izvadio Comana, a ulazi Franck Ribery.

62' - I druga promjena u momčadi Borussije. Izašao je Dahoud, a mijenja ga Mario Götze.

60' - Smirio se tempo utakmice, Borussia pokušava nametnuti svoju igru, ali nema tu prave inicijative. Kovačevi izabranici disciplinirano i opušteno igraju u drugome poluvremeno.

52' - Igrači Bayerna nastavljaju u istome tonu, a Borussia i u drugome dijelu djeluje nevidljivo. Sada je Gnabry zaprijetio nakon jednoga kornera, no njegov je udarac proletio pored vratnice u gol-aut.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Allianz Areni. Švicarski trener na klupi Borussije Lucien Favre odlučio je u svlačionici ostaviti Zagadoua, a priliku će dobiti Julian Weigl.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Niko Kovač na klupi bavarskoga giganta u najvažnijoj utakmici sezone vodi protiv dortmundske Borussije s velikih 4:0. Igrači Bayerna u potpunosti su dominirali tijekom cijeloga prvoga dijela, sva je statistika na strani Bavaraca i Borussia se nalazi u velikim problemima. Poljskom napadaču Robertu Lewandowskom ovo je bio 200. pogodak u Bundesligi te čak peti zaredom koji je postigao svom bivšem klubu.

45' - Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade.

43' - GOOOL! Kakva golijada na Allianz Areni! Sijevnula je kontra Bayerna, povukli su Alcantara i Coman, na kraju je Muller poslao sjajan centaršut za Gnabryja koji iz blizine pogađa glavom za veliko vodstvo od 4:0 protiv Borussije!

40' - GOOOL! Alcantara je sjajno izveo slobodnjak i pronašao Mullera koji puca isprve, obrana Borussije blokira taj pokušaj, zatim je pucao Lewandowski, a gostujuća obrana blokira i njegov šut, no na Martinezov udarac nemaju odgovor i Bayern vodi 3:0!

32' - Još jedna šansa za Bayern! Mats Hummels je najviše skočio nakon kornera i pucao glavom u donji desni kut, ali mu je šut obranio gostujući vratar Roman Burki!

25' - Kovačevi izabranici u potpunosti kontroliraju stanje na terenu, gostujući igrači nastoje iznenaditi Bavarce kontrama, no obrana Bayerna zasad izgleda vrlo disciplinirano i kompaktno. Posjed lopte je 65 % - 35 % u korist bavarskoga kluba.

20' - Sjajna prilika za Bayern! Thomas Muller je skočio u šesnaestercu nakon kornera i pucao glavom ispod prečke, ali je golman to izvrsno obranio.

17' - GOOOL! Teško je pogriješio Zagadou u obrani, Lewandowski je presjekao njegovo dodavanje, zatim efektno prebacio vratara gostiju i majstorski poentirao za 2:0!

10' - GOOOL! Alcantara je ubacio iz kornera, a Hummels se najbolje snašao i glavom pogodio za vodstvo Bayerna!

7' - Prilika za Borussiju! Dahoud je opalio s desetak metara i pogodio stativu! Mogli su gosti povesti već u ranoj fazi susreta...

3' - DVOJBENA SITUACIJA! Muller je sjajno uposlio Lewandowskog koji pada u šesnaestercu nakon duela s Akanjijem. Poljski je napadač tražio najstrožu kaznu, no glavni je sudac samo pokazao da se igra nastavlja.

1' - Počela je utakmica u Münchenu.

REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS

------------------------------------------------------

18.25: Igrači su istrčali na travnjak Allianz Arene. Glavni sudac je Manuel Gräfe. Sve je spremno za derbi!

18.00: Niko Kovač uoči derbija s Borussijom nije nimalo štedio svoje igrače.

"Kada imaš djecu znaš da im moraš neke stvari ponavljati prije nego što ih usvoje. Tako i ja moram igračima objašnjavati iste stvari kako se ponašati u defenzivi, netko shvati prije netko kasnije. A zapravo je samo jedna istina, hoćeš li igrati obranu ili je ne želiš? Štetim li momčadi ili ne?", objasnio je Kovač.

17.30: Objavljeni su službeni sastavi.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 15:27