Boris Kovacev / CROPIX
OSTAJE NA MAKSIMIRU

DINAMOV MARATONAC I JEDAN OD NAJTRAŽENIJIH IGRAČA POTPISAO UGOVOR I PORUČIO 'Fokusiran sam samo na Dinamo! Cilj nam je već u danas osvojiti trofej'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 13. srpanj 2019. 17:01

Nikola Moro i Ivan Šunjić zadnji su se priključili Dinamovim pripremama, Euro U-21 uzeo im je dobar dio odmora, a još će trebati neko vrijeme da ih Bjelica ravnopravno uvrsti među kandidate za momčad. S time da bi Ivan Šunjić, s obzirom da je vrlo neizvjestan nastup Arijana Ademija u Superkupu, odmah startao u prvih 11. No, ipak još nije spreman, propustit će nekoliko uvodnih utakmica.

- U ponedjeljak sam tek došao, u dobrom sam stanju, ali trebalo mi je malo odmora nakon Eura. Hvatamo Moro i ja ostale, ali najvažnije mi je da sam zdrav, za ostalo ćemo lako - priča Šunjić, koji je na prije Eura iskrenuo gležanj, međutim i ti su problemi iza njega.

- Sanirao sam tu ozljedu, sve je dobro, nemam nikakvih problema.

Kako sad s malim odmakom gleda na taj Euro i ne baš slavan nastup naše talentirane generacije?

- Išli smo tamo s prevelikim očekivanjima. A u prvoj utakmici nismo bili pravi, ni u kojem segmentu. U drugoj smo imali neke šanse, ali sve je loše počelo s tom prvom. Ajde da smo imali pravi pristup pa nesretno izgubili, to bi nam se možda vratilo, međutim, ovako kad smo tako loše otvorili s Rumunjima sve je krenulo nizbrdo i teško ne bilo očekivati povratak.

Zagreb, 280319.
Stadion u Maksimiru.
Konferencija GNK Dinamo u povodom produljenja ugovora Ivana Sunjica.
Na fotografiji: Marijan Vlak, Ivan Sunjic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Na kraju je suigrač Dani Olmo sa svojim Španjolcima osvojio europski vrh? Zasluženo?

- Olmo je odigrao čitavu sezonu odlično, imao je i sjajan turnir, apsolutno je zaslužio taj naslov.

Dobro, vratimo se u maksimirsku svakodnevicu. Kad možemo očekivati Šunjića među konkurentima za momčad, među ljudima koji će krenuti u novi pohod na još jednu povijesnu sezonu.

- Nisam još u kadru, imat ćemo još dva tjedna Moro i ja jače treninge, tada bismo trebali biti na dobroj razini.

Stepenica više

Možda, znači, za uzvrat drugog pretkola Lige prvaka?

- Ne znam sad točno kad, možda za uzvrat, ali bitno je da smo zdravi i da normalno treniramo, da budemo spremni. Ako bude sve u redu, kao dosad, za dva tjedna bismo mogli biti u optimalnom stanju za utakmice.

Zagreb, 200918.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 1. kola Europske lige, skupina D,
GNK Dinamo - Fenerbahce S.K. 
Na fotografiji: Dani Olmo, Ivan Sunjic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Prije godinu dana Šunjić se iz Lokomotive vratio na mala vrata, međutim, vrlo brzo nametnuo se kao bitan igrač u Bjeličinoj ideji. U ovu sezonu ulazi s drugačije startne pozicije i većim ambicijama.

- Ulazim u sezonu s još većim očekivanjima, da podignem svoju igru još stepenicu više. I osobno i kao momčad da napravimo još bolji rezultat, jedini je ispravan put da težimo napretku i to ćemo, vjerujem, i napraviti.

Inače, Šunjić je jedan od igrača za koje su ovog ljeta stizale ponude, ali ih je klub odbijao kao nedovoljno izdašne. Spominjao se engleski Leeds, zatim njemački klubovi... No, Šunjić je i dalje Dinamov.

- Iskreno, slabo to pratim, ne čitam portale i medije, fokusiran sam na Dinamo. Iza mene je dobra sezona, momčadski i osobno, iako, jasno, može i bolje. Potpisao sam nedavno novi ugovor, presretan sam ovdje, razmišljam samo na Dinamu.

Sezona kreće u subotu, on će biti u publici, a što mogu navijači očekivati od njegovih suigrača?

- Cilj nam je već u subotu osvojiti trofej i krenuti u sezonu na najbolji način. Želimo dvostruku krunu, prošle sezone nam je izmaknula, cilj je još i Liga prvaka. Možemo biti konkurentni u tom natjecanju, siguran sam u to.

Rijeka i Osijek zadnjih godina, Hajduk u drugom dijelu prošle sezone dodali su gas, nastoje se stalno pojačati, napasti Dinamo na vrhu. Imaju li šanse već ove sezone napraviti nešto po tom pitanju?

- Dobro je da se svi klubovi pojačavaju, meni je to drago, liga će biti bolja. Neka ulažu u pojačanja, tereni su već kvalitetniji, to je pozitivno. No, bez lažne skromnosti, mislim da smo mi i dalje najbolji i da ćemo to pokazati i na terenu.

Za kraj je još jednom najavio novu sezonu, svoje ambicije i klupske, naravno. Kao i uvijek, miran, bez velikih riječi.

- Idem korak po korak, želim se nametnuti u Dinamu, nastaviti kao što sam završio sezonu, u uzlaznoj putanji. A dalje ćemo vidjeti. Ma samo da je zdravlja, a pravim radom sve dođe kad-tad, treba biti strpljiv.

Ne treba sumnjati da će brzo doći na zavidnu fizičku razinu, da će opet biti neumoran trkač u sredini terena. Čak i ne umjesto Ademija, već njih dvojica mogu i zajedno, pokazali su to više puta prošle sezone. Iako će u Superkupu, čini se, Dinamo startati bez obojice.

Linker
01. svibanj 2024 23:31