Vojko Bašić/Cropix
TA DIVNA SPLITSKA NOĆ

'DOŠLA JE CIJELA HRVATSKA, OD VISA DO KUPRESA' Predsjednica oduševljena navijačima, Plenković: Vatreni odsad barem jednom godišnje u Splitu

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 11. listopad 2019. 01:52

Povratak hrvatske nogometne reprezentacije na Poljud nisu propustili ni najviši politički dužnosnici. U svečanoj loži splitskog stadiona vidjeli smo mnoge naše čelnike, ali ne i predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar Kitanović koja je veličanstvenu pobjedu gledala na zapadnoj tribini, s 'običnim' navijačima.

Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović uspjeli smo zaustaviti na trenutak nakon što se sa zapadne tribine uspjela istrgnuti iz zagrljaja navijača i krenula se u društvu supruga Jakova spuštati prema utrobi stadiona.

„Predsjednice, htjeli bismo čuti vaš komentar o utakmici.”

„A šta da vam kažem, presretna sam zbog, naravno, rezultata, ali još više zbog Dalića i svih igrača i ponajviše svih ovih ljudi koji su se skupili ovdje u Splitu. Od Visa do Kupresa, cijela Hrvatska”, rekla nam je predsjednica, ekskluzivno za Sportske novosti, prije nego što su je zaštitari uputili prema izlazu.

Premijera Andreja Plenkovića uspjeli smo stići prije nego što je ušao u službeni automobil, na našu molbu da prokomentira utakmicu za Sportske novosti rado se odazvao.

Split, 101019. 
Stadion Poljud.
Kvalifikacijska utakmica 7. kola za UEFA Euro 2020 izmedju Hrvatske i Madjarske.
Na fotografiji: Darko Horvat, Andrej Plenkovic, Gordan Jandrokovic.
Foto: Vojko Basic / CROPIX
CROPIX

„Čestitke izborniku Daliću i cijeloj reprezentaciji. Sjajna utakmica, tri gola, fantastična atmosfera. U svakoj sekundi se osjećalo da je publika iz Splita, cijele Dalmacije htjela, da se zaželjela reprezentacije. Možemo biti stvarno zadovoljni da se utakmica organizirala u Splitu i da je utakmica bila ovako kvalitetna. Još jednom čestitam reprezentaciji na pobjedi. Ovo im je veliki podstrek za nastavak kvalifikacija i da se plasiraju na Europsko prvenstvo.”

Pretpostavljamo da se neće opet toliko dugo čekati da reprezentacija Hrvatske igra u Splitu.

„Ja mislim da bi se trebalo igrati minimalno jednom godišnje u Splitu. Uz ovakvu atmosferu, Dalmacija i Split vole hrvatsku reprezentaciju. Ako je netko imao dilema, više ih nema.”

Linker
17. travanj 2024 21:12