Foto: Goran Mehkek / CROPIX
NIJE SKIDAO SMIJEŠAK S LICA

BJELICA DOŽIVIO ONO O ČEMU SANJA SVAKI TRENER PA SE NAŠALIO, TRENER SPARTAKA ODAO VELIKO PRIZNANJE DINAMU 'Da, brzo ću dobiti mural'

Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 09. studeni 2018. 10:03

Nenad Bjelica pri ulasku na maksimirsku press konferenciju doživio je ono što vjerojatno sanja svaki trener. Prisutni novinari dočekali su ga s velikim pljeskom koji je trajao jako dugo. Na licu se vidjelo koliko je sretan, smiješak nije skidao s lica. Zaslužio je sve te počasti, autor je jednog od najvećih uspjeha zagrebačkog kluba.

- Jako sam ponosan što sam skupa s ovim dečkima postigao ovaj rezultat. Nećemo se na ovome zaustaviti. Ova momčad može jako puno. S ovim navijačima možemo daleko dogurati. Sad nam je cilj biti prvi u skupini. Zahvalio bih se svim ljudima koji su vjerovali u mene - kazao je u uvodu Bjelica.

Ovo je tek početak

O utakmici je rekao ovo:

- Možda smo prvih pet do osam minuta bili malo nervozni, onda smo preuzeli kontrolu, imali šanse, Gavranović je mogao zabiti za 3:0, nismo Spartaku dali šansu da nas ugrozi.

S velikim ponosom govorio je o svojim igračima s kojima bi, kako je rekao u najavi utakmice ‘na kraj svijeta’. Kao i oni s njim...

- Ovo je tek početak onoga što dolazi. Vidjeli ste kako u 94. minuti napadaju. Mi imamo potencijal velike momčad, možda nisam ni svjestan što smo ostvarili. Moram čestitati momčadi, ne tražim pobjede, tražim maksimum, to oni pružaju, na to sam ponosan.

Bilo je priče oko rotacija u momčadi, oko sljedećih utakmica...

Naravno da su ga novinari hvalili na press konferenciji, zaista je pokazao da je jedan od najvećih koji su bili u Maksimiru. Nasmijao se na pohvale.

- Ha-ha, brzo ću dobiti mural u Dinamu, jedan su mi maknuli, drugi će mi staviti. Jako volim pobjeđivati. Dinamo mi daje tu mogućnost. Jesam li jedan od boljih trenera Dinama, neka drugi procijene. Ja ću dati sve od sebe dok god sam u ovom klubu!

Na službenoj presici nakon 3:1 pobjede Dinama protiv Spartaka iz Trnave u 4. kolu skupine D Europske lige oglasio se i gostujući trener Radoslav Latal.

Čeh je pošteno čestitao Dinamu, a požalio se što su zbog magle njegovi navijači malo toga vidjeli...

- Ovo je za nas bilo jedno veliko iskustvo, mnogo naših igrača je prvi put igralo na ovakvoj europskoj razini. Napravili smo neke pogreške koje se odmah kažnjavaju. Mislim da smo igrali dobar nogomet, ali Dinamo igra prebrz nogomet za nas i za slovačku ligu. Zahvalio sam se igračima na trudu, pokušat ćemo u preostale dvije utakmice osvojiti još poneki bod, rekao je Latal.

- Dinamo je najjača momčad u skupini, ne samo po bodovima. Čestitam im na pobjedi. Zadovoljan sam, ovo je za nas bilo novo iskustvo. Borili smo se, trudili, imali smo nekih taktičkih individualnih pogrešaka, ali nemam bitnih zamjerki. Istina vremenski uvjeti nisu bili dobri, čak se razgovaralo sa sucima hoće li se utakmica prekinuti. Ali igrači su htjeli nastaviti utakmicu, vremenske prilike su bile teže za trenere. Drugo poluvrijeme bilo je bolje kad se radi o vremenskim prilikama. Najgore je bilo navijačima, koji nisu mogli puno vidjeti, postavlja se pitanje za koga se igra nogomet. Ali ponavljam Dinamo je odlična momčad s mnogo sjajnih igrača, mi smo u Zagrebu mogli nešto naučiti - zaključio je Latal.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
21. travanj 2024 17:42