Theophile-Catherine
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PUNE RUKE POSLA U UZVRATU

DINAMOV FRANCUZ POZIVA NA OPREZ! MODRI U JEDNOM SEGMENTU IMAJU VELIKIH PROBLEMA 'Česi su tu u prednosti, moramo biti pametniji od njih'

KEVIN THEOPHILE-CATHERINE Francuski stoper će na uzvratnoj utakmici šesnaestine finala Europske lige s Česima zasigurno imati jako puno posla
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. veljača 2019. 21:52

Prekidi, obrambeni prekidi, vjerojatno su najveća Dinamova boljka u Europi ove sezone. Gol od Hapoela, pa od Young Boysa u Zagrebu, zatim od Fenerbahčea i, konačno, od Viktorije u Plzenu, centaršutovi i prekidi, korneri bili su kobni (pre)više puta. Zanimljivo je da Dinamo veliku većinu tih golova prima u drugom poluvremenu.

Što je jasan znak da koncentracija padne i da Modri, jednostavno, moraju biti oprezniji pred kraj susreta. Mnogi s kojima smo pričali o dvoboju u četvrtak slažu se da će Dinamo zabiti gol, ne sumnjaju u to, međutim, postoji taj strah da će ga i primiti. Viktoria je opasna baš iz prekida, ima naprijed visoke napadače, bez obzira bio to Chory ili Beauguel, Modrima će oni prijetiti više od ostalih. Dvometraši su, više košarkaši nego nogometaši, a baš su obojica zabili golove Slaviji u češkom derbiju. Kevin Theophile-Catherine i Emir Dilaver, oni su najizvjesnije opcije za uzvrat, kao i dosad, sigurno će imati pune ruke posla.

Neugodni Beauguel

- U Plzenu je čitava momčad odigrala jako dobro prvo poluvrijeme, dok u drugom nismo bili na toj razini. Ne bih rekao da je to bila strašno loša prezentacija, napravili smo dvije pogreške i zabili su nam dva gola, nisu ni oni imali neke velike prilike - priča smireno i tiho, takav je tip, Kevin Theophile-Catherine.

Baš je taj Beauguel njegov zemljak, Francuz, međutim, nije ga dosad poznavao.

- On je dosta rano otišao iz Francuske pa se i nismo baš sretali na terenu. A nismo ni poslije utakmice u Plzenu razgovarali pa vam i ne mogu reći nešto posebno o njemu. Neugodan igrač, nije lako igrati protiv momčadi koje dugim loptama traže te svoje visoke igrače, svakako, treba biti koncentriran u svakom trenutku.

Zagreb, 161218.
Stadion Maksimir.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, seniori, 18.kolo, utakmica: GNK Dinamo - HNK Hajduk.
Na fotografiji: Kevin Theophile-Catherine, Hamza Barry.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Kako onda zaustaviti to Viktorijino oružje, kako osujetiti igru na visinu, kako se oduprijeti jakom skoku. Sjećamo se, recimo, Hoaraua iz Young Boysa, upravo je on nadskočio Theophilea u Maksimiru za pobjedu Švicaraca. Sad taj Beauguel, opet Francuz.

- Naravno da je ta njihova visina prednost u zraku, stoga su im prekidi važno oružje. Ali, svaka momčad ima neke svoje prednosti, neke svoje adute. Imamo i mi svoje. I ne mislim da su nam prekidi problem, ne bih to tako nazvao, no svakako ćemo ih se morati čuvati, jer kad se boriš protiv igrača tog tipa, moraš pronaći način da ga zaustaviš.

Igrati svoju igru

Imaju li Dinamovi stoperi način da ih zaustave?

- Vjerujem da imamo. Kao, prvo treba im dati što manje prilike za prekide, izbjegavati te situacije u kojima nam mogu napraviti pomutnju nekim centaršutom. Kao drugo, treba dobro predviđati situaciju, biti pametniji od njih. Naravno da je najlošija opcija skakati s njima nakon ubačaja, to je onda teška misija. Ali, mi ćemo sve poduzeti da do toga i ne dođe, da ih zaustavimo prije skoka.

Nije nimalo euforičan, Theophile je flegmatičan, ne možete na njemu vidjeti previše emocija. Profesionalac, kao i knjige. I čovjek od kojega se u četvrtak puno očekuje, pravo na kiks pa ni najsitniju pogrešku nema, koncentracija svih 90 minuta.

A kako doći do pobjede, jurnuti odmah od prve minute po gol ili čekati, strpljivo graditi pobjedu, slomiti suparnika u zadnjem dijelu susreta?

- Meni je apsolutno svejedno kad ćemo zabiti. Možemo u prvoj, a možemo i u 91. minuti. Samo da nam gol bude dovoljan za prolaz, za rezultat koji bi nas razveselio. Igrat ćemo svoju igru, kao i dosad u Europi i nadamo se kako će to donijeti gol ili golove. Kad god zabijemo, super, samo da bude pobjednički - zaključio je Theophile-Catherine.

Viktorijini tornjevi

Tomaš Chory

199 cm / napadač

Jean-David Beauguel

196 cm / napadač

Roman Hubnik

193 cm / stoper

Michael Krmenčik

191 cm / napadač

Lukaš Hejda

189 cm / stoper

Ludek Pernica

189 cm / stoper

Ha, valjda su i on i suigrači izvukli neke pouke iz Plzena, valjda su na putu pronalaženja recepta za stopiranje čeških nebodera. Nije da su oni jedina opasnost, naravno, nitko nema pravo podcijeniti Viktoriju, međutim, što manje lopti dobiju Beauguel i(li) Chory, to će uspjeh biti bliži. Naravno, i Pernica je opasan, to smo vidjeli u Plzenu, međutim, idemo ipak vjerovati da čovjek ne može opet onako golgeterski zablistati.

Linker
26. travanj 2024 12:24