Srdjan Vrancic / CROPIX
BROJKE SU JASNE

DINAMOVCI SU NAJOPASNIJI NA POČETKU DRUGOG POLUVREMENA, EVO I ZAŠTO! Ovo je slaba točka turskog velikana, a od jednog čovjeka prijeti najveća opasnost

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 20. rujan 2018. 20:27

Sedam utakmica do Zagreba odigrao je Fenerbahče ove sezone i upisao samo dvije pobjede. Loše je otvorila sezonu momčad Philipa Cocua, koja ima i jedan remi te čak četiri poraza, uz gol-razliku 6:8. Dva pogotka Fener je zabio od 46. do 60. minute, a po jedan od 1. do 15., 16. do 30. i 31. i 45. minute, kao i od 61. do 75. minute.

Nijedan Fenerov igrač nije zabio više od jednog gola, strijelci su bili Potuk, Elmas, Ayew, Slimani te Brazilci Giuliano i Josef, koji su otišli u kolovozu otišli u klubove iz Saudijske Arabije. Lijevi bek Hasan Ali Kaldirim najbolji je dodavač s dvije asistencije. Od osam golova, čak šest ih je Fener primio u drugom dijelu, pet od 61. do 70. minute. Dinamo je, pak, odigrao već 13 utakmica, ima osam pobjeda, četiri remija i jedan poraz te gol-razliku 23:9. Deset golova Modri su zabili u prvom, 13 u drugom dijelu, a najviše, njih sedam, od 46. do 60. minute.

Osim u prvom dvoboju play-off runde Lige prvaka s Benficom u Lisabonu, Fenerbahče je bio dominantan u posjedu protiv svojih rivala. No taj posjed istanbulskom klubu nije donio puno toga dobrog. Ni u jednoj od dosad sedam odigranih utakmica nije se dogodilo da je Fenerbahče u dvije rubrike, ukupni broj udaraca prema vratima i udarci u okvir, bio bolji od svojeg suparnika. U posljednjem kolu igranom u nedjelju, Konyaspor je imao 15-10 u udarcima i 6-2 u udarcima u okvir vrata, ali Fener je pogotkom Elmasa ipak došao do pobjede. Slimani je najopasniji igrač Fenerbahčea ove sezone, ukupno je prema vratima suparnika tukao 13 puta u četiri ligaške utakmice ove sezone. Alžirski napadač nije konkurirao za utakmice s Benficom u kvalifikacijama za LP.

Dinamo je u šest ovosezonskih dvoboja u kvalifikacijama za Ligu prvaka imao više udaraca (75-73) i udaraca u okvir (28-26) od svojih suparnika, Hapoel Beer Sheve, Astane i Young Boysa. Najbolji strijelac Modrih ove sezone u svim natjecanjima je Mario Gavranović s četiri gola, a najbolji dodavač s čak pet asistencija Izet Hajrović.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

PLAVI KUT

Dinamo treći favorit za osvajanje prvog mjesta u skupini

Za bookmakere Dinamo je treći favorit za osvajanje prvog mjesta u skupini D Europske lige, ispred njega su Fenerbahče (2,25) i Anderlecht (2,75), a iza njega autsajder Spartak Trnava s koeficijentom 15. Na prvo mjesto Dinama koeficijent je u većini kladionica oko 4, dok se koeficijent da će Modri osvojiti Europsku ligu od 51 do 251.

Što se tiče utakmice s Fenerbahčeom, hrvatski prvak ima ulogu favorita. Koeficijent na pobjedu Modrih je od 2,2 do 2,35, na remi od 3,05 do 3,45, a na pobjedu Fenera 2,9 do 3,4. Što se tiče konačnog točnog rezultata, najmanji koeficijent je ipak na rezultat 1:1 (od 5,5 do 6,5).

Mario Gavranović za kladioničare vjerojatni strijelac

Mario Gavranović od kladionica je istaknut kao prvi najvjerojatniji strijelac na utakmici s najčešćim koeficijentom 6, a iza njega slijede Islam Slimani (7) i Bruno Petković (7,5), pa Aatif Chahechouhe, Mario Budimir, Mislav Oršić... Bookmakeri vjeruju da u Maksimiru neće biti puno golova, koeficijent da će strijelci postići manje od 2,5 pogotka u Maksimiru u svim kladionicama kreće se oko 1,7.

Akreditiralo se ukupno čak 150 novinara

Osim na tribinama, vladat će gužva i na novinarskim mjestima. Za današnju utakmicu akreditiralo se 150 novinara. Od te brojke njih 30 je iz Turske. Otprilike toliki je bio interes medija za prethodnu maksimirsku europsku utakmicu protiv Young Boysa, u kojoj je Dinamo tražio prolaz u Ligu prvaka.

Linker
27. travanj 2024 00:27