Foto: Goran Mehkek / CROPIX
UOČI UZVRATA 1/16 FINALA EL

DRUGI NAJBOLJI STRIJELAC MODRIH U EUROPSKIM KUPOVIMA OTKRIO RECEPT ZA USPJEH Ne očekujem juriš od prve minute, ali Dinamo je bolji i vjerujem u prolaz

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. veljača 2019. 18:08

Ukupno je 15 pogodaka u službenim međunarodnim utakmicama za Dinamo postigao Igor Cvitanović i tako je zasjeo na drugo mjesto vječne ljestvice strijelaca Plavih u europskim kupovima. Iza Slavena Zambate, koji je u Europi u čak 23 navrata tresao suparničke mreže.

Cvitanović je danas trener trećeligaša Dubrave, odigrao je niz velikih utakmica, kakva je i sad protiv Viktorije. Upitali smo ga što bi igračima rekao uoči dvoboja, kakav je recept za pobjedu?

- Svaki trener ima svoje zamisli. Bjelodano je da Nenad Bjelica najbolje poznaje dečke koje ima u svlačionici, te da će na osnovi toga, kao i na temelju kvalitete koju ti dečki imaju, odrediti i taktiku. Jasno, i rezultat iz prve utakmice dirigira mnogo toga, pa stoga ne očekujem da će Dinamo od prve sekunde jurnuti i zaigrati posve otvoreno. Ne očekujem to, jer nema razloga za preveliki startni rizik, budući da Plave u osminu finala vodi i 1:0 pobjeda. Međutim, treba uzeti u obzir da će publika gurati Plave u juriš, ali treba biti strahovito oprezan. Jer, primi li se gol, moraju se zabiti dva, a tek treći gol može donijeti prolaz! Ne vjerujem ni da će se Viktoria otvoriti, Česi u rukama drže pozitivan rezultat...

Zagreb, 301108.
Caffe bar 'Kongo', Bukovacka ulica.
Igor Cvitanovic, bivsi nogometas; nogometas s najvise postignutih pogodaka u povijesti kluba Dinamo (Zagreb).
Foto: Vjekoslav Skledar / CROPIX
Vjekoslav Skledar / CROPIX

Vaša je generacija imala sličnu utakmicu protiv Newcastlea 1997. godine?

- Točno, tamo smo izgubili također 1:2, također nezasluženo, kao i Dinamo sad u Plzenu. Onda je bilo ludo ozračje uoči te utakmice, a bili smo toliko puni samopouzdanja da uistinu nikoga nismo previše respektirali i na svakoj smo domaćoj utakmici odmah jurnuli po gol! E sad, je li to bilo dobro ili nije, o tome se može razgovarati... Ovaj Dinamo ima ‘glavu i rep’, odlično je organiziran i vidi se da svaki igrač ima odgovornost u igri. A sve je to možda nama nedostajalo u onom trenutku. Bili smo iznimno talentirani i kvalitetni, ali nedostajala nam je ta disciplina i odgovornost u igri.

Vjerujete li u Dinamovu pobjedu i prolaz protiv Viktorije?

- Apsolutno! Prije prve utakmice rekao sam da su šanse 50:50, a i dalje mislim da je tako, zato jer Dinamo sad ima negativan rezultat. Ali, vidio sam u Plzenu da je Dinamo bolji i vjerujem da će Plavi uskočiti u osminu finala - kaže Cvitanović.

Linker
26. travanj 2024 20:03