RONALD GORSIC Cropix
PUT DO ELITE

Ako osvoji naslov, evo kako Dinamo može izravno u Ligu prvaka: Modrima se dosta stvari mora posložiti

Na Maksimiru prate ishode Lige prvaka te završnice ukrajinskog, češkog, danskog i švicarskog prvenstva
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 18. travanj 2024. 12:23

Utrka za naslov u HNL-u spala je na dva slova - uoči posljednjih šest prvenstvenih kola Rijeka ima dva boda prednosti ispred Dinama i odluka o prvaku past će u dramatičnoj završnici. Istovremeno na Maksimiru prate ishode Lige prvaka te završnice ukrajinskog, češkog, danskog i švicarskog prvenstva koji će odlučiti hoće li Dinamo, u slučaju da osvoji naslov, izravno u Ligu prvaka koja se od iduće sezone igra u novom formatu bez skupina.

Prema aktualnom stanju, dosta se stvari mora posložiti da Dinamo, pod uvjetom da obrani titulu u HNL-u, izravno u elitu. Drugi preduvjet, osim naslova prvaka, je da da Kopenhagen, Šahtar, Basel i Slavia ne budu prvaci svojih liga. Zasad je definitivno otpao Basel koji zaostaje za Young Boysima 23 boda.

Kopenhagen je, pak, u danskom prvenstvu šest bodova iza Brondbya sedam kola prije kraja. Slavia zaostaje dva boda za Spartom, ali češko prvenstvo će se za dva kola podijeliti na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak nakon čega će se odigrati još pet kola. U Ukrajini je, pak, Šahtar i sa utakmicom manje u prednosti ispred kijevskog Dinama.

Istovremeno Dinamu ne odgovara ni da dortmundska Borussija ode do kraja u Ligi prvaka. Naime, ako Borussija osvoji Ligu prvaka, a istovremeno ne bude u top četiri u Bundesligi, to će značiti da bi "ukrala" to jedno mjesto i direktan plasman najjačem klubu iz kvalifikacija.

Linker
18. travanj 2024 13:00