Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
VRAĆA SE BIVŠI TRENER?

HAJDUK VEĆ DANAS SMJENJUJE SINIŠU OREŠČANINA!? Jedno se poznato ime nameće kao logično rješenje za njegovog nasljednika

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 19. srpanj 2019. 10:39

Hajduk je u četvrtak navečer još jednom šokirao svoje navijače i već se nakon prve prepreke oprostio od Europe. Malteška Gzira United s 3:1 je senzacionalno pobijedila Splićane te tako nadoknadila zaostatak od 0:2 iz prvog susreta.

Opće je uvjerenje unutar poljudskih zidina kako trener Hajduka Siniša Oreščanin ne može ostati u sedlu nakon povijesnog neuspjeha "bijelih". Petak bi trebao donijeti smjenu trenera, a kao logično rješenje za nasljednika nominira se Damira Burića, koji je trenutno bez angažmana, premda je vezan s ugovorom s njemačkim drugoligašem Greuther Fürthom - piše Slobodna Dalmacija.

Zagreb, 140516. 
Stadion u Kranjcevicevoj.
Nogometna utakmica 36. kola 1. HNL lige izmedju NK Zagreba i Hajduk Split.
Na fotografiji: Damir Buric.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Podsjetimo, Oreščanin se sinoć pojavio na press konferenciji sat vremena nakon završetka utakmice. Tada je pred okupljenim novinarima poručio da neće dati ostavku, ali da mu slijedi razgovor s Upravom.

Najteži je ovo poraz Hajduka u Europi u povijesti kluba. Kolika je vaša odgovornost, razmišljate li o odlasku? Jeste li razgovarali s upravom? - glasilo je jedno od pitanja za trenera Hajduka.

- Razgovarali smo, ali ne na tu temu. Pokušavam gledati na nogometnu stranu. Nisam tip koji koristi riječi tipa debakl. Upozoravali smo na njihova tri-četiri igrača, pokazao je to Kone, koji nam je zabio dva eurogola.

Jesu li se u klubu u posljednjih mjesec previše odvijale stvari izvan nogometa koje su očito narušile atmosferu i momčad?

- Možda sam to dva dana osjetio na Pohorju. Poslije ne. Treba gledati nogometno, Gzira je radila stvari koje mi nismo. Prave ekipe i pravi momci se vide na ovim stvarima. Utakmica je za tri dana. Bit će negative, treba se usmjeriti na HNL i ići dalje. Ali odgovornost prihvaćam.

55-godišnji Burić koji se spominje kao zamjena za Oreščanina povezivao se nedavno s Hajdukom i kao zamjena za Krešimira Gojuna, bivšeg šefa Akademije ‘Luka Kaliterna’. Riječ je o treneru koji je tijekom 2015. i 2016. vodio Splićane nakon čega je preuzeo Admiru Wacker, a potom i Greuther Fürth.

Linker
26. travanj 2024 22:23