CROPIX
POGLED U PROŠLOST

KAKO DO PROLAZA? MATEMATIKA JE JASNA, A JASNO JE I DA BIŠĆANOVA MOMČAD NEMA LAGAN ZADATAK Rijeka je rijetko okretala zaostatak iz prve utakmice

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 26. kolovoz 2019. 17:30

Matematika je jasna: Rijeci za prolaz u grupnu fazu Europske lige preko Genta treba pobjeda od 1:0, ili dva razlike u slučaju da Bijeli prime pogodak. Jasno je svima da momčad Igora Bišćana nema lagan zadatak, a saveznik Bijelih neće biti ni tradicija.

Rijeka je tri puta u eliminacijskim utakmicama koje je igrala pod kapom UEFA-e uspjela proći nakon što je poražena u prvoj utakmici. Prvi je put 1979. godine takav preokret donio europsko proljeće jer je Rijeka pobijedila Lokomotiv Košice (3:0) u osmini finala Kupa pobjednika kupova nakon što je u prvoj utakmici poražena s 2:0, drugi je put Bijelima to uspjelo protiv Real Valladolida, sad već davne 1984., u 1. kolu Kupa UEFA-a, nakon što je na kišnoj Kantridi s 4:1 anulirala poraz od 1:0 iz prve utakmice, treći 2009. kada je Differdange neočekivano slavio u Luksemburgu pa je Rijeka stvari vratila na mjesto s 3:0 u uzvratu.

Gostujuće poraze Rijeka nije uspjela nadoknaditi protiv Genclerbirligija i Litexa, protiv kojih su Bijeli oba puta ispadali zbog pogotka primljenog na Kantridi nakon što su na gostovanjima poraženi s 1:0.

Linker
27. travanj 2024 07:00