Matija Djanjesic / CROPIX
EUROPSKA LIGA

VIDEO: 'SVE JE JASNO, ISPRED NAS JE UTAKMICA KOJA BI SE MOGLA PAMTITI' Bišćan protivniku prepustio ulogu favorita

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 28. kolovoz 2019. 20:40

Igor Bišćan je uoči utakmice u Gentu priželjkivao da uzvrat bude najvažnija utakmice sezone i istu je dobio. Aktivan rezultat, bez obzira na to što je riječ o porazu (2:1) Bijelima daje puno nade uoči sraza (četvrtak 20.00) u kojem je domaćin ulogu favorita prepustio Gentu.

- Sve je jasno, ispred nas je utakmica koja bi se mogla pamtiti, koja jako puno može donijeti klubu, gradu i navijačima. S nogometne strane jasno je da igramo protiv favorita, s druge strane je momčad koja je pokazala zašto je favorit i stekla prednost. Iz tog aspekta je jasno da nas čeka težak posao ako želimo, a želimo, plasirati se u grupnu fazu Europske lige – kaže Bišćan dodajući da za ovakve utakmice nam potrebe posvećivati pažnju psihološkoj pripremi utakmice.

- Utakmica sama po sebi je jako važna, a protiv tako kvalitetnog suparnika je uvijek teška. Prethodna je odredila neke stvari, a je li pomogla ili odmogla teško je procijeniti. Rezultat iz prve utakmice je taj koji nešto određuje, iako psihološke pripreme nema. Ona podrazumijeva nekakvu dodatnu motivaciju, koncentraciju i usredotočenost na utakmicu, ali u ovom slučaju neće biti potrebno ukazivati na to.

Video: Mateo Sučić

Kada je riječ o scenariju kojeg priželjkuje Bišćan je jasan.

- Najljepše bi bilo zabiti gol u zadnjoj sekundi, ali... Uvijek kažem da je teško predvidjeti u kojem smjeru utakmica može otići, bez obzira na tvoje planove, želje i predviđanja. Mislim da u prvom redu moramo biti svjesni da je rezultat takav da je ostavlja otvorenom bez obzira na to što se dogodilo. Treba uzeti u obzir i odnos snaga, biti pametan u količini rizika s kojim ulaziš, ali prvenstveno je važno da igramo s više agresije i energije nego u Gentu, da budemo malo arogantni i čvršći po tom pitanju, odnosno da time izbalansiramo tu razliku u kvaliteti.

Formacija iz Genta pokazala se dobrom za neutralizirati ofenzivni potencijal suparnika, a Bišćan naglašava da traži rješenje i u nekim drugim opcijama.

- Čini mi se da to nije loše izgledalo u Gentu, nismo opasno živjeli koliko god su imali loptu u svojim nogama i kontrolirali igru. Treba uzeti u obzir da će, nadam se, utakmica biti drugačij a, ali dobro je imati informaciju kako je to funkcioniralo. Neću otkriti hoćemo li igrati identično ili slično, ali isprobavamo neke varijante i u glavi već otprilike imam način na koji ćemo igrati – zaključio je Igor Bišćan.

Linker
05. svibanj 2024 01:50