Goran Mehkek / CROPIX
ŠAH-MAT

KAKO JE BJELICA NADMUDRIO SLAVNOG NIZOZEMCA Dinamov trener kontra svih prognoza iznenadio rješenjem u prvih 11, a Cocu s onim na klupi

Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. rujan 2018. 20:50

Nogometaši Dinama su jednom sjajnom izvedbom u susretu 1. kola skupine D Europske lige na Maksimiru u četvrtak srušili turski Fenerbahče. Semafor je na kraju utakmice pokazivao 4:1 za Modre, a prema viđenom zasluženo bi bilo i da je još koja lopta završila u mreži gostiju. Takav ishod sigurno je i rezultat određenih poteza koje je Nenad Bjelica povukao uoči, ali i za vrijeme same utakmice.

Dinamov trener iznenadio je s rješenjem na lijevom defenzivnom boku - umjesto najavljenog Muse, tamo je postavio Rrahmanija, po vokaciji srednjeg braniča. Najavljeni Musa nije bio ni među 18 igrača u zapisniku, a u napadačkom je dijelu s lijeve strane oporavljenik Mislav Oršić ipak dobio prednost ispred Poljaka Damiana Kadziora.

Trener Fenerbahčea, Phillip Cocu, dobro je promiješao sastav u odnosu na momčad koju je sučelio u nedjelju Konyasporu - u udarnoj su postavi, naime, bila četvorica novih igrača. Nije bilo najavljenih Škrtela i Valbuene, nisu bili čak ni na klupi! Slimani je, u skladu s najavom, bio pričuva, a priliku je na klupi čekao i Ayew.

No, svakako je najveće iznenađenje što je Cocu u zapisnik, među 18 igrača, uvrstio čak trojicu vratara! Branio je Harun Tekin, a na klupi su bili Volkan Demirel i Erten Ersu. Ne sjećamo se daje ikada neka momčad u Maksimiru imala na klupi dvojicu čuvara mreže...

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
11. svibanj 2024 05:19