Boris Kovacev / CROPIX
NEVJERICA U TURSKOJ

ŠOKIRANI TURCI NAKON DEBAKLA TRAŽILI MIŠLJENJE BIVŠEG VATRENOG, IZNENADIO IH I POSTUPAK MODROG DRAGULJA 'Pa od koga smo mi to izgubili, od djece!?'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. rujan 2018. 14:01

Uprava i navijači Fenerbahčea bili su šokiraniji od igrača. Dok su nogometaši pognuli glave i govorom tijela slali poruku “dajte koliko trebate, samo da završi što prije“, čelnici i fanovi su bijesni. Žestoko se nakon utakmice u hotelu Westin debatiralo kako dalje s klubom koji je ikona u Turskoj. Naš suradnik Vedat Vatansever dugo u noć družio se s vodećim ljudima Fenera i dvojicom hrvatskih igrača koji su nosili njegov dres, Milanom Rapaićem i Stjepanom Tomasom.

- Uprava je šokirana. Jako. Kao i navijači, pitaju se što nije u redu. Ne samo protiv Dinama, u sedam utakmica Fener ima tek dvije pobjede, a i taj zadnji uspjeh s Konyom je slučajan, mogli su i to izgubiti. Ima pojedinih priča da ekipa nije kompletna, ali ne može se takav klub sakriti iza neigranja pojedinaca, mora biti spreman na tempo od dvije utakmice tjedno - prenio nam je atmosferu i dojmove Vedat, te zanimljivo konstatirao:

- Kažu čelnici Fenerbahčea: “Pa od koga smo mi to izgubili, od djece!?” Aludiraju pritom na Olma i još neke mlade igrače…

U jednom času postalo je posebno zanimljivo.

- Predsjednik Ali Koc i još neki ljudi iz uprave pitali su nekoliko puta “što ne valja”. Tražili su za mišljenje Mikija Rapaića, koji im je jasno odgovorio: “U ovoj postavi koja je igrala s Dinamom samo jedan igrač valja, Benzia.” Isto je potvrdio i Tomas. Ostali po njima nisu zaslužili nositi taj dres.

Phillip Cocu nije ni navratio do tog društva, pokupio se odmah u sobu, kao i igrači.

- Goleme su kritike na njegov račun, ali i sportskog direktora Damiena Commolija, koji je dovodio nogometaše. Čeka se ponedjeljak i derbi s Bešiktašem, tada će se znati sudbina Cocua, no mnogi kažu: “Što ćemo postići ode li on, a ostane Commoli?“ Izgleda da će se morati riješiti obojice, ako se već odluče za smjenu. Ako, jer predsjednik je po tom pitanju bio suzdržan, ostavio je da rješenje pokaže vrijeme… Cocu ima ugovor na četiri godine.

Bentley i pješak

Vedat je prenio i svoje impresije.

- Igrači su izgubili povjerenje u trenera. To se vidi i s tribine, a i izbliza. Ne znaju što raditi. Čuo sam da su komentirali: “Dobro smo prošli, spasili smo se, mogli smo primiti 7-8 komada.”

U takvim klubovima uvijek postoje neki potencijalni treneri u talonu, a kamoli kad ne ide dobro.

- Naravno, već se govori da bi novi na klupi mogao biti Siniša Mihajlović, ali jasno je da će za Cocua jako bitan biti rezultat s Bešiktašem - ističe Vedat.

Eto, Nenad Bjelica je matirao Cocua, a nije isključeno da ga na uzvrati dočeka negdašnji izbornik Srbije i trener više talijanskih klubova.

- Međutim, kad bi svladali Bešiktaš dobili bi na samopouzdanju i tada bi priča mogla biti drugačija. U šoku su napustili Zagreb i novinari, uprava, i navijači. U totalnom šoku. Nisu očekivali takav rezultat… - ponavljao je Vatansever.

No, on jest. Naš istanbulski suradnik najavio je u SN da će Dinamo pobijediti, očito bolje poznaje odnos snaga.

- Turci su isticali kako je Dinamov igrač Ivan Šunjić nakon utakmice pješke otišao sa stadiona, dok se njihovi igrači voze u BMW-ima, Mercedesima, Bentleyjima, a da je na terenu Šunjić igrač, a dečki u Fenerovim dresovima obični glumci.

Linker
03. svibanj 2024 16:10