Foto: Damir Krajac / CROPIX
ANALIZA VELIKOG REZULTATA

KOMENTAR STRUČNJAKA Ostane li Dinamo na okupu bit će još 10-20% bolji. Domet? Prava su momčad, ali nadam se da mediji neće plasirati nebuloze

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 09. studeni 2018. 15:34

PIŠE: ILIJA LONČAREVIĆ

Utakmicu mi je teško komentirati jer su svi gledatelji zbog magle, oni pred malim ekranima i oni na stadionu, mogli malo toga vidjeti u kontinuitetu. No naglasak komentara treba staviti na Dinamov ulazak u proljetni dio natjecanja, što se jako dugo čekalo. Tome se, osim velikih čestitki momčadi, stručnom stožeru i cijelom klubu, nema što puno dodati.

Prava su momčad

Ono što treba naglasiti jest da je momčad od početka kvalifikacija pokazivala svoju sliku koju sam onda nazvao pozitivnom. Ta pozitiva se nastavila cijelu jesen i zbilja im od srca čestitam, jer držati ovakve četiri utakmice u Europi na razini na način koji se želi, i to ostvariti, znači da se radi o pravoj momčadi.

Lindabrunn, Austrija, 260315.
Turnir kvalifikacija nogometne U-19 reprezentacije skupine 6. elitnog kola za dlazak na Europsko prvenstvo u Grcku 2015,
Italija - Hrvatska.
Na fotografiji: Ilija Loncarevic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

Koliki joj je domet, nećemo prejudicirati, i nadam se ni da mediji neće plasirati nebuloze oko toga svega. Ali, prava su momčad.

Utakmica bi za imalo labilnije društvo, što Dinamova momčad očigledno nije, bila teška jer je u javnosti sve bilo gotovo, proljeće je već bilo tu. A onda je jako teško igrati protiv protivnika koji nema pritiska. Dinamovi igrači su bili na to spremni i to je njihova velika prednost. Inače bi, da je bilo drugačije, imali bi problema.

Ne bih rekao da su dali dva lagana gola, nego bih rekao da su i do prvoga gola bili strpljivi i kod svojih pogrešaka te diskontinuiteta u igri. No imaju takvu momčad i napad da su protiv bilo koga u stanju iskoristiti to. Dokazali su to, nisu laki golovi, nego su sami sebe doveli u šesnaesterac.

Bilo je dosta ljudi na stadionu, skupili su se ne znajući da će biti magla. Važno je da je atmosfera sve pozitivnija. To je nešto što su Zagreb i Maksimir čekali jako dugo. To je velika pozitiva svega ovoga što je momčad napravila i svi se nadaju da će bez obzira na Europu, u Maksimiru biti malo više veselja i radosti, a ne samo tmurnih dana kao u godinama unazad. To je osnova svega što je momčad napravila.

Momčad se jest plasirala dalje, ali nagađati koga će dobiti na proljeće bilo bi možda malo neozbiljno. Koga bi htjeli ili ne, to nije važno. Važno je kako će Dinamo proći do kraja ovoga dijela, da uzme još pokoji bod, osvoji prvo mjesto što može biti presudno. To je jedna stvar, a druga je kako će momčad izgledati nakon zime ili u siječnju, prije nastavka.

Veliki kapital

Ako momčad ostane na okupu, bit će zrelija za tih par mjeseci i bit će bolja i iskusnija za ovih šest utakmica koje su imali u skupini. To je veliki kapital koji ima ova za Europu relativno mlada momčad.

Očekujem da će Dinamo biti bolji za 10-20 posto i ako to uspiju postići, mogu u konkurenciju definitivno bilo s kim.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 04:29