Rijeka, 010317. Stadion Rujevica.
NK Rijeka - NK Osijek, polufinala utakmica Hrvatskog nogometnog kupa. Na fotografiji: Bradaric Filip.
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
Foto: Matija Djanjesic / CROPIX

RUJEVICA JE RASPRODANA

MUKE ZA MATJAŽA KEKA UOČI OKRŠAJA PROTIV TALIJANSKOG GIGANTA Rijekin trener na raspolaganju ima tek dva raspoloživa vezna igrača!?

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 06.12.2017. u 19:04

 • Ono što je trebala biti utakmica sezone, na Rujevici je palo potpuno u drugi plan. Razlog su događaji oko Damira Miškovića, špekulacije da bi mogao napustiti Rijeku i nogomet, no posrnuli talijanski gigant Milan je pred vratima.

  Iako sigurno nije bilo lako izolirati igrače od svega što se događalo, Matjaž Kek je prionuo poslu i krenuo slagati momčad za oproštaj od euro-sezone. Uz to, Rijeka ima i obavezu prema navijačima, Rujevica je od ponedjeljka rasprodana...

  Nema nimalo lagan zadatak, Heber je od ranije "out", protiv Hajduka je Filipu Bradariću otišla zadnja loža, a na Rujevici još uvijek nisu dobili odgovor na žalbu za Josipa Mišića koji je kažnjen s tri utakmice neigranja zbog isključenja protiv Austrije. Protiv AEK-a je jednu odradio, ali malotko vjeruje da će mu UEFA-ini disciplinci skinuti dvije koje su ostale.

  Cropix
   

  Budući da je Heber već gotovo dva mjeseca "out", Kek kreće slagati momčad bez dvije itekako bitne karike, Bradarić i Mišić bili su motor momčadi prošle i ove sezone, dvojac od kojeg je puno toga polazilo, koji je puno lopti oduzima, u velikoj mjeri bio i ključan za riječku tranziciju. Šteta, jer obojici bi Milan bio poseban motiv, u svakom slučaju i dobar izlog za neki budući transfer...

  Ovako, Kek nema puno rješenja, Maleš i Pavičić su jedina dva zdrava i registrirana veznjaka koja ima u kadru, osim ako strateg Bijelih nije spremio kolegi Gennaru Gattusu nekakvo iznenađenje, odnosno u vezni red pošalje nekoga (Gorgon, Elez...) kome to nije prirodna pozicija.

  Naravno, povlačenje Pavičića u vezni red otvara prostor za jednog igrača iza Gavranovića, vjerojatno će to biti Puljić, na bočne pozicije će Kvržić i Gorgon, u obranu Vešović, Župarić, vjerojatno Punčec i Zuta. Mala dvojba ostaje i među vratnicama, Kek u Prskalu i Slugi ima dva podjednako kvalitetna rješenja.

  Iz drugih medija