Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
RUJEVICA JE RASPRODANA

MUKE ZA MATJAŽA KEKA UOČI OKRŠAJA PROTIV TALIJANSKOG GIGANTA Rijekin trener na raspolaganju ima tek dva raspoloživa vezna igrača!?

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 06. prosinac 2017. 20:04

Ono što je trebala biti utakmica sezone, na Rujevici je palo potpuno u drugi plan. Razlog su događaji oko Damira Miškovića, špekulacije da bi mogao napustiti Rijeku i nogomet, no posrnuli talijanski gigant Milan je pred vratima.

Iako sigurno nije bilo lako izolirati igrače od svega što se događalo, Matjaž Kek je prionuo poslu i krenuo slagati momčad za oproštaj od euro-sezone. Uz to, Rijeka ima i obavezu prema navijačima, Rujevica je od ponedjeljka rasprodana...

Nema nimalo lagan zadatak, Heber je od ranije "out", protiv Hajduka je Filipu Bradariću otišla zadnja loža, a na Rujevici još uvijek nisu dobili odgovor na žalbu za Josipa Mišića koji je kažnjen s tri utakmice neigranja zbog isključenja protiv Austrije. Protiv AEK-a je jednu odradio, ali malotko vjeruje da će mu UEFA-ini disciplinci skinuti dvije koje su ostale.

Cropix

Budući da je Heber već gotovo dva mjeseca "out", Kek kreće slagati momčad bez dvije itekako bitne karike, Bradarić i Mišić bili su motor momčadi prošle i ove sezone, dvojac od kojeg je puno toga polazilo, koji je puno lopti oduzima, u velikoj mjeri bio i ključan za riječku tranziciju. Šteta, jer obojici bi Milan bio poseban motiv, u svakom slučaju i dobar izlog za neki budući transfer...

Ovako, Kek nema puno rješenja, Maleš i Pavičić su jedina dva zdrava i registrirana veznjaka koja ima u kadru, osim ako strateg Bijelih nije spremio kolegi Gennaru Gattusu nekakvo iznenađenje, odnosno u vezni red pošalje nekoga (Gorgon, Elez...) kome to nije prirodna pozicija.

Naravno, povlačenje Pavičića u vezni red otvara prostor za jednog igrača iza Gavranovića, vjerojatno će to biti Puljić, na bočne pozicije će Kvržić i Gorgon, u obranu Vešović, Župarić, vjerojatno Punčec i Zuta. Mala dvojba ostaje i među vratnicama, Kek u Prskalu i Slugi ima dva podjednako kvalitetna rješenja.

Linker
26. travanj 2024 07:38