REUTERS/Piroschka van de Wouw
PRIJETI IM JOŠ JEDAN

NA TEREN IZVEO MOMČAD O 249 MILIJUNA FUNTI PA NESLAVNIM REKORDOM UŠAO U POVIJEST MANCHESTER UNITEDA Solskjaer: 'Jako sam zadovoljan igrom...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2019. 10:53

Osim razočaravajućeg remija na gostovanju kod AZ Alkmaara (0:0), igrači Manchester Uniteda upisali su i jedan neslavan rekord.

Iako je Ole Gunnar Solskjaer u Nizozemskoj izveo izmijenjen sastav, engleski mediji izračunali su da je prva postava Crvenih vragova na utakmici odigranoj u četvrtak navečer vrijedila čak 249 milijuna funti.

No, ista ta momčad je u potpunosti podbacila u napadačkom dijelu pa je tako statistika nakon utakmice pokazala da igrači velikana iz Engleske nisu uputili niti jedan udarac u okvir protivničkog gola. To se Manchesteru dogodilo prvi put u povijesti Europske lige, odnosno u 25 utakmica koliko ih je ovaj slavni klub odigrao u ovom natjecanju. Još jedan zanimljiv podatak govor da je Crvenim vragovima ovo 10. gostujuća utakmica bez pobjede u nizu, a do izjednačavanja novog negativnog rekorda u ovoj statističkoj kategoriji dijeli ih još samo jedna. Podsjetimo, ovaj neslavni rekord postavljen je 1989. u razdoblju od veljače do rujna...

"Ovo je dobar bod na gostovanju kod teškog suparnika. Sjetite su da su oni pobijedili Feyenoord s 3:0. Zadovoljan sam. Ako uzmete bod na gostovanju, a pobjeđujete kod kuće, onda ćete i izboriti prolaz. Nema potrebe da ja govorim igračima kako su trebali pogoditi okvir, oni to i sami znaju. No, ja sam zadovoljan njihovom igrom. Jako zadovoljan", komentirao je Solskjaer nakon utakmice.

Nakon dva odigrana kola u skupini L prvo mjesto drži Partizan s četiri boda, drugi je Man. United s istim brojem bodova, Alkmaar zaostaje dva, dok je Astana zaleđena na dnu skupine s dva poraza.

Linker
26. travanj 2024 12:27