Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
AKO NJEMU KRENE, SVE JE MOGUĆE

NAJBOLJI IGRAČ I PRVI STRIJELAC RIJEKE PROŠLE SEZONE PORUČIO NAVIJAČIMA UOČI UTAKMICE ODLUKE 'Golovi i asistencije doći će kad ne budem opterećen'

HEBER ARAUJO DOS SANTOS  Najbolji igrač i strijelac Rijeke u prošloj sezoni
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 16. kolovoz 2018. 19:09

Heber Araujo Dos Santos bio je najbolji igrač i strijelac Rijeke u prošloj sezoni, a uoči značajne utakmice poput ove sa Sarpsborgom na Rujevici se očekuje njegova eksplozija. Doduše, već je zablistao protiv Intera kada je zabio i asistirao, no derbiji i europske utakmice one su u kojima Rijeka treba Hebera.

Fizički su jaki

- Sarpsborg je visoka momčad, fizički jaka, vole duele, igraju na duge lopte, ali na Rujevici pred svojim navijačima moramo biti pametni da bismo ostvarili rezultat koji priželjkujemo. Siguran sam da nas očekuje drugačija utakmica, u Norveškoj je nama bilo teže igrati, sada će biti našem suparniku - kaže Heber, kojeg još jednom očekuje puno čvrstih duela protiv suparničkih braniča.

- Sigurno će biti puno čvrstih starteva, ali unatoč tome već smo u Norveškoj vidjeli da ima načina kako stvoriti prilike. Njihov je vratar bio igrač utakmice, imao je nekoliko velikih obrana, ali nadam se da će nam se sada vratiti.

Navijači Rijeke priželjkuju i da Heber počne zabijati.

- Ne razmišljam o tome, samo o pobjedi i plasmanu u iduće kolo u Europi. To je jedino bitno, kada radiš za momčad, kada ti je glava čista jer se ne opterećuješ osobnim dostignućima onda dođu golovi i asistencije. Prošle sezone sam puno duže čekao da mi se otvori pa kad je krenulo je bilo dobro dok nisu došle ozljede. Nadam se da ću sada to moći spojiti, da ću puno zabijati i da će me ozljede zaobići.

Rijeka, 120818.
Stadion Rujevica.
HNK Rijeka - Hajduk, nogometna utakmica, Hrvatski Telekom Prva liga, 3. kolo
Na fotografiji: Dos Santos Heber Araujo.
Foto: Matija Djanesic / CROPIX
Foto: Matija Djanesic / CROPIX

Morao sam bolje

Kek je Hebera i u Norveškoj i protiv Hajduka vadio podosta prije kraja utakmice.

- Je li bio nezadovoljan mojom igrom? Pitanje za trenera, ali ja poštujem njegovu odluku. Morao sam igrati bolje, jer kada budem igrao bolje siguran sam da me neće vaditi. Ali isto tako i Rijeka ima puno dobrih igrača u ofenzivnom dijelu pa nitko nema zagarantirano mjesto.

Linker
27. travanj 2024 02:59