REAKCIJE NAKON SLAVLJA

NAKON POBJEDE NA MALTI OGLASIO SE OREŠČANIN I DVA STRIJELCA Novi Hajdukov as nakon gola u debiju: 'Posvećujem ga pokojnom ocu i djedu'

Na otvaranju nove europske sezone, nogometaši splitskog Hajduka pobijedili su na gostovanju Gziru United sa 2-0 u susretu 1. kola pretkola Europske lige. Nakon susreta oglasio se Hajdukov trener Siniša Oreščanin.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 09. srpanj 2019. 23:28

"Utakmica je bila prema očekivanju. Bili su teški uvjeti za igru i teren koji je otežavao protok lopte. Djelomično sam zadovoljan, ali o tome nakon detaljne analize. Protivnik je igrao dosta iznad svojih mogućnosti i najbolje od svega je ovaj drugi gol koji je zaokružio rezultat, koji je možda i bolji od igre. Dosta razgovaramo i radimo na treningu, pogotovo na krilnim pozicijama koje su bile dosta statične, ali to je proces koji će doći, krenuli smo kroz trening u detalje s njima", rekao je Oreščanin.

"Dolček? Ivan je s nama desetak dana, ostavio je dojam vrlo jednostavnog, karakternog igrača, posjeduje sve preduvjete da Hajduku bude od velike koristi.

Svatok? Nema to veze s poništenim golom, nego s načinom igre domaćina, koji su dizali balone na zadnju liniju i pokušavali nešto ušićariti. Duka? Odlučili smo se bez ikakvog straha trener vratara Roguljić i ja da brani Duka. Domaći su imali jednu šansu, a mi smo kontrolirali utakmicu", zaključio je Hajdukov trener.

Oglasili su se i strijelci dvaju golova, Adam Gyurcso i Ivan Dolček.

"Morali smo se nositi s teškim uvjetima, ali sretan sam što smo pobijedili i na Poljudu će biti sasvim drukčija utakmica. Vjerujem da ćemo pobijediti i zabiti još više golova u uzvratu. Za Gziru ne mislim niti da je bolja, ni lošija, nego li smo je procijenili prije utakmice, uostalom, na kraju je samo rezultat važan. Ne sjećam se da sam ikada igrao na ovakvoj temperaturi, po tome ću vjerojatno posebno pamtiti utakmicu", rekao je Gyurcso.

"Sretan sam što sam zabio pogodak u debiju, što sam pomogao momčadi. Ostvarili smo cilj, pobjedili smo. Bilo je neugodno na umjetnoj travi po ovoj vrućini. Izvukao sam zadnje atome snage i u posljednjoj minuti postigao pogodak. Pretrčao sam pola terena, ali moraš u sportu imati i atletske sposobnosti. Posrećillo mi se i zabio sam gol. Uskoro počinje liga, treba se dobro posložiti, odmoriti i mislim da možemo sve skupa dobro odraditi. Pogodak posvećujem ocu i djedu, koji su preminuli prije tri godine. I svaki gol koji postignem posvetit ću njima", zaključio je Dolček.

Linker
26. travanj 2024 16:48