Jakov Prkic /Hanza / CROPIX
ŠTO VI MISLITE?

NEUGODNA NAJAVA ZA HAJDUK Slavni Splićanin poručio: Torcida je luda, ali Maccabi prolazi

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 06. kolovoz 2016. 14:14

Giovanni Rosso sinonim je za izraelski nogomet u Hrvatskoj, ex-Vatreni proveo je u Izraelu čak 12 godina, ne čudi da tamo ima legendarni status. Za izraelski Sport1 rekao je sljedeće:

- Nije mi jednostavno kazati hoće li Maccabi proći, Hajduk ima kompletno novu momčad, nemoguće je procijeniti koliko vrijede. Ali, navijači u Splitu su posebno iskustvo. To može biti pakao za Maccabi, ludi su! Slobodno to nazovite paklom, ali u pozitivnom smislu. No, znam koliko je Maccabi jak i vjerujem da će ipak proći - rekao je negdašnji hajdukovac.

Hajduk se u svojoj povijesti nikada u europskim natjecanjima nije susretao s izraelskim klubovima. Bit će ovo prvi susret Bijelih s Izraelcima i novo iskustvo u sigurnosnom smislu. Poznato je da gdje god igraju izraelske momčadi i reprezentacije, ima puno predstavnika sigurnosnih službi i policije.

Tako je bilo kada je Split igrao protiv Hapoela Beer Sheve, te prošle godine kada je ragbijaška reprezentacija gostovala na Starom placu, ali i kada je hrvatska nogometna reprezentacija igrala protiv njihove izabrane vrste. Mlada momčad Hajduka bila je s trenerom Zoranom Vulićem 2000. godine na turniru u Viareggiu, a bila je smještena hotel do hotela s Maccabijem iz Haife. Sjećamo se da je bilo puno policije u predvorju te da se njihovu hotelu nije moglo pristupiti ni blizu.

Linker
26. travanj 2024 06:26